Viţă de vie şi pomi fructiferi afectaţi de un incendiu la Panciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii s-au luptat mai mult timp cu flăcările
Pompierii s-au luptat mai mult timp cu flăcările

Flăcările au cuprins 8 ha vegetaţie şi, din cauza vântului care sufla cu putere, s-au propagat şi la plantaţiile de viţă de vie şi pomi fructiferi.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit pe raza localităţii Panciu, în cartierul Satu Nou. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au acţionat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu, intervenţia desfăşurându-se în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Panciu şi Mărăşeşti, care au intervenit cu trei autospeciale de stins incendii şi cinci voluntari.

„Flăcările au cuprins 8 ha vegetaţie şi, din cauza vântului care sufla cu putere, s-au propagat şi la plantaţiile de viţă de vie şi pomi fructiferi. Au fost afectate de incendiul produs, cel mai probabil, de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, terenurile a opt cetăţeni cu aproximativ 2500 butuci viţă de vie şi cca. 60 pruni", se arată în comunicatul ISU Vrancea.

De asemenea, alte două incendii s-au produs în cursul aceleiaşi zile, dar acestea nu s-au soldat cu pagube materiale.

Pompieri focşăneni au acţionat pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta pe cca. 1,5 ha vegetaţie uscată în comuna Milcovul, iar un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu a lichidat un incendiu ce cuprinsese vegetaţia uscată pe marginea drumului naţional 2L, pe o suprafaţă de cca. 500 mp.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite