Focşani: Viorel Lambru găteşte pentru cei mai pretenţioşi gurmanzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Viorel Lambru găteşte pentru cei mai pretenţioşi gurmanzi
Focşani: Viorel Lambru găteşte pentru cei mai pretenţioşi gurmanzi

Bucătarul le pregăteşte focşănenilor mâncăruri alese, inspirate din reţetele marilor maeştri culinari. Viorel este bucătar şef la restaurantul Amadeus de aproape un an şi găteşte cu pasiune cele mai sofisticate feluri de mâncare.

Viorel Lambru are 27 de ani şi  a intrat în lumea restaurantelor la vârsta de optspezece, ani ca ospătar. Atras de bucătărie, tânărul a „furat” meseria de la un bucătar  cu experienţă, care i-a pus cuţitul în mînă şi l-a învăţat tainele reţetelor culinare.

Nu a urmat cursuri de specializare în domeniul culinar, însă pasiunea şi imaginaţia sunt principalele ingrediente pentru o reţetă de succes. „Trebuie să ai imaginaţie când te apuci de un fel de mâncare. În bucutărie nu se inventează, doar se combină diferite ingrediente, pentru găti o mâncare reuşită. Pentru mine nu există mâncare proastă, doar arsă sau sărată”, spune bucătarul.

Restaurantul unde bucătarul focşănean lucrează zilnic cot la cot cu cele trei ajutoare ale sale, este recunoscut în rândul clienţilor mai ales prin specialitatea casei, muşchi de vită cu legume chinezeşti şi ghimbir.

Secretul este răbdarea

„Procesul de pregătire a acestei reţete este unul complex. Muşchiul trebuie să stea la dospit aproximativ două zile, după care îl pregătesc cu o varietate de ingrediente şi îl bag la cuptor. Apoi îl asezonez cu legumele chinezeşti şi ghimbir”, spune bucătarul Viorel.

Viorel se inspiră în pregătirea reţetelor de la maeştrii de renume, precum Horia Varlam, Jamie Oliver sau Gordon Ramsy. De asemenea, are o colecţie impresionantă de cărţi de bucate, pe care le citeşte cu plăcere şi care îl ajută să pregătească mâncăruri sofisticate.

 Bucătarul focşănean are de gînd să participe şi la un concurs naţional de gastronomie unde este sigur că poate obţine trofeul. Clienţii care trec pragul restaurantului se declară a fi foarte mulţumiţi de preparatele bucatarului Viorel.



Mâncăruri pentru pretenţioşi

Bucătarul Viorel Lambru se pricepe foarte bine şi la pregătirea reţetelor pe bază de creveţi. Cînd am intrat în bucătăria restaurantului, Viorel pregătea comanda unui client pretenţios, creveţi marinaţi cu bulete de orez, mac şi susan, mîncare asezonată cu un sos special. În schimb, detestă să facă sarmale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite