Veteranul Ioan Paraschiv a închis buturile porţii de fotbal până la vârsta de 53 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A debutat în fotbalul mare la vârsta de 26 de ani, dar odată introdus în teren nu a mai lăsat pe nimeni să-i ia locul, bifând campionate întregi.

Ca orice copil, Ioan Paraschiv a bătut mingea de fotbal pe maidanele oraşului, în Obor, cartier unde s-a şi născut în urmă cu 56 de ani. Postul de portar l-a fascinat încă de la început astfel că la vârsta de 12 ani se afla deja în vederile cunoscutului antrenor focşănean Feilinger, fost apărător al porţii Germaniei în perioada interbelică.

„După clasa a opta am mers la Liceul Sportiv, iar aici am fost coleg de generaţie cu mari fotbalişti precum Puiu Oprişan, Naca, Mitu, Galan sau Titi Rusu. Mai târziu am promovat cu echipa poliţiei, Dinamo Focşani, în Divizia „C", iar în 1979 ne-am transferat mulţi dintre noi la Unirea Focşani, care tocmai promovase în „B", povesteşte cu mândrie Ioan Paraschiv.

„Legat" de Unirea Focşani

Deşi a debutat relativ târziu în fotbalul mare, la vârsta de 26 de ani, Paraschiv a reuşit repede să se impună, la vremea sa fiind cotat între primii portari din ţară.

Echipe ca Rapid, Sportul Studenţesc, FC Olt, Poli Iaşi, care activau la nivelul primei divizii, şi-au dorit cu insistenţă să-şi asigure serviciile sale de portar, dar spre marele său regret autorităţile din Focşani l-au ţinut „legat" de echipa locală.

„Aşa era politica pe atunci. În ciuda ofertelor avantajoase şi pentru club şi pentru mine, nu m-au lăsat spunându-mi că nu are cine să apere în poarta Focşaniului", se destăinuie Ioan Paraschiv.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite