Vestul sălbatic s-a mutat în buricul târgului/ Lucrările la sensul giratoriu din zona Târgul Obor din Focşani au fost lăsate de izbelişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala poartă de intrare în oraş când vii dinspre Odobeşti, chiar la intersecţia străzii Mărăşeşti cu bulevardul Independenţei, seamănă cu o uliţă dintr-un cătun uitat de lume.

Bălării de un metru, trotuare stricate, munţi de pământ peste care zac gunoaie. Toate acestea constituie priveliştea de care au parte focşănenii care trec prin intersecţia bulevardului Independenţei cu strada Mărăşeşti.

Aspectul zonei nu ar fi arătat nici pe departe atât de rău dacă edilii oraşului nu ar fi scormonit terenul înainte de a avea asigurată finanţarea pentru sensul giratoriu, o investiţie necesară de altfel, mai ales pentru fluidizarea traficului auto.

Se ştie că în intersecţia respectivă există o circulaţie infernală, mai ales miercurea şi duminica, zile de târg, când toată lumea merge la cumpărături la Obor. Din acest punct de vedere, Primăria şi Serviciul Poliţiei Rutiere au considerat că se impune crearea în intersecţie a unui sens giratoriu.

Prin urmare, la începutul primăverii, firma Vega 93', care s-a ocupat şi de lucrările de asfaltare a străzilor din Focşani, a trecut la decopertarea asfaltului din zonă şi la înlăturarea bordurilor şi a pavelelor de pe trotuare, pentru a crea condiţiile necesare construirii sensului giratoriu.

Din nefericire, lucrările au fost sistate înainte de începerea construcţiei din lipsă de bani.

Speranţe deşarte

„Noi am sperat că vom obţine creditul de 25 de milioane de lei cu care să refacem atât sensul giratoriu de la Obor, cât şi pe cel de la Ceasul Rău, dar şi asfaltarea străzilor principale. Însă Guvernul ne-a blocat acest credit. Ştiu că e urât acolo, dar sunt convins că nu ne va apuca iarna aşa", şi-a exprimat speranţa viceprimarul Vasile Dobre.

Optimismul acestuia, dacă-l putem numi aşa, se bazează pe faptul că firma Vega ar putea să revină să finalizeze lucrarea pe banii ei, chit că, spune viceprimarul, Primăria mai are datorii la societate de alte peste două milioane de lei.

Pe focşăneni nu-i mai miră nimic

„Aşa mă chinui din primăvară. Sunt nevoită să duc copilul cu căruciorul pe partea carosabilă, în condiţii periculoase, că trotuarele au fost desfiinţare. Parcă suntem în Vestul sălbatic, nu într-o capitală de judeţ. De fapt, nu mă mai miră nimic din ce fac cei pe care din păcate i-am girat să ne conducă", şi-a exprimat dezamăgirea Gina Toader.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite