Verificarea concediilor medicale naşte un nou scandal între CAS şi medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei acţiuni desfăşurate inopinant de Corpul de Control al CAS Vrancea la Adjud şi Focşani privind concediile medicale, 11 medici au fost amendaţi cu sume cuprinse între 5000 şi 10.000 lei. O parte din medici a contestat deja sancţiunea.

Verificarea modului în care sunt prescrise concediile medicale a fost demarată deja de inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. „În perioada 31.05.2010 - 11.06.2010, echipe de control constituite la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea (...) au realizat un număr de 80 de controale în judeţul Vrancea. Din totalul acestor controale, 13 s-au efectuat la domiciliul persoanelor fizice şi 67 controale la medicii de familie şi medicii specialişti care au încheiat convenţii de prescriere a concediilor medicale. Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 12.500 lei şi sancţiuni contravenţionale constând în avertismente la un număr de 11 medici", a declarat Iustina Micu, purtător de cuvânt al CAS Vrancea.

Conform reprezentanţilor CAS, medicii nu au putut face dovada existenţei documentelor justificative pentru eliberarea concediilor medicale. Directorul CAS Vrancea spune că aceste controale vor continua şi că se vor aplica în continuare sancţiuni acolo unde medicii nu au înţeles să respecte legea.

Mai mulţi medici vor ajunge cu amenzile în instanţă

Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie spune că aceste controale sunt abuzive. "Eu nu am fost personal vizat de aceste verificări însă, din câte am înţeles de la colegii mei sancţionaţi, este vorba de un abuz. Legea prevede clar că verificările se fac dacă există suspiciuni întemeiate sau sesizarea angajatorului însă inspectorii au mers pur şi simplu la medici şi le-au luat la verificat toate documentele privind concediile medicale", a declarat medicul.

Acesta spune că unii dintre colegii sancţionaţi s-au adresat deja instanţei de judecată pentru a contesta amenda însă sunt şi medici care au achitat deja sancţiunea contravenţională.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite