Vechea autogară din Focşani este ţinta căutătorilor de fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fierul vechi rezultat din demolarea fostei Autăgări îi scoate din foame pe cei care se ocupă cu această îndeletnicire.

Clădirea care a găzduit până luna trecută sediul fostei Autogări a Focşaniului a fost făcută zilele acestea una cu pământul de buldozerele firmei care a devenit proprietară pe terenul în cauză.

În perimetrul respectiv, situat în Piaţa Victoriei, urmează să se ridice un impresionant supermarket care să deservească populaţia din cartier.

Până atunci însă, muncitorii sunt ocupaţi cu „curăţarea" zonei de rămăşiţele fostei clădiri, o mână consistentă de ajutor primind de la scormonitorii de fier vechi.

Aceştia, înarmaţi cu bomfaiere şi ciocane pentru spart piatra trudesc pentru a scoate la suprafaţă dintre ruine fierul aflat în cantităţi importante.

„Ne-a pus Dumnezeu mâna în cap. Este mult fier aici, numai că e îngropat în beton şi ne ia cam mult timp până îl scoatem. Ce să facem şi noi, suntem săraci, nu avem venituri şi trăim din vânzarea a câteva kilograme de fier vechi" ne-a declarat Cătălin Gheorghe.

Îşi asigură hrana

Afacerea îi aduce focşăneanului un venit de 25-30 de lei/zi în condiţiile în care reuşeşte să ducă la punctele de colectare de fier vechi în jur de 50 de kg fier.

„Înainte firmele de colectare plăteau mai bine fierul vechi, chiar şi un leu/kg, dar de când cu criza asta nu mai sunt atât de căutate, astfel că ne mulţumim şi cu 50 de bani/kg. Oricum, dacă nu află şi alţii, câteva zile o să mai avem de treabă aici să ne asigurăm mâncarea", spune şi Maria Stănescu, care împreună cu copiii ei se chinuia să extragă bucăţile de fier dintre ruine.

Reprezentanţii firmei care va construi market-ul ne-au spus că nu sunt deranjaţi de prezenţa căutătorilor de fier vechi, pentru că niciun material de construcţie provenit din dărâmături nu va fi refolosit.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite