Vasile Vatră este de 18 ani la cârma Primăriei Gugeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cel mai longeviv edil din Vrancea, fiind la al cincelea mandat consecutiv de primar, înainte de 1992 încercându-şi mâna şi doi ani ca viceprimar.

La vârsta de 54 de ani, Vasile Vatră este primarul cu cele mai multe mandate la activ din Vrancea, fiind la comanda Primăriei din Gugeşti din anul 1992, după ce timp de doi ani înainte a experimentat şi munca de viceprimar.

Recunoaşte că primul mandat de edil a fost cel mai greu, dat fiind situaţia socială din acea perioadă de după Revoluţie.

„La început mi s-a părut pălăria cam mare pentru mine, dar treptat am înţeles ce am de făcut. Practic, primul mandat l-am pierdut cu aplicarea Legii 18/2001, a fondului funciar, încercând să împac pe toată lumea".

Abia după această perioadă au început să curgă şi satisfacţiile profesionale, astăzi comuna Gugeşti, care numără peste 6700 de locuitori, fiind cea mai bine cotată la nivel de judeţ ca obiective de infrastructură realizate.

Aici a fost construită prima sală de sport din România după noul model, dar şi 80 de locuinţe ANL pentru tineri. Tot în comună s-a construit în urmă cu zece ani un dispensar medical, cu cinci cabinete, printre care şi de stomatologie, unde oamenii au parte de asistenţă medicală fără să mai fie bnevoiţi să bată cale lungă până la Focşani.

„Pe lângă sănătate, m-a preocupat situaţia şcolilor. La ora actuală, toate şcolile şi grădiniţele din Gugeşti şi satul Oreavu sunt reabilitate şi oferă condiţii foarte bune pentru elevi", se laudă Vasile Vatră. Edilul spune că a existat o perioadă când autorităţile judeţului au făcut diligenţele necesare pentru a-i oferi comunei Gugeşti statut de oraş.

image

„Chiar eu am militat pentru transformarea Gugeştiului în oraş. A fost mai bine că nu am mai continuat demersul, pentru că ar fi fost în dezavantajul nostru şi nu am fi mai avut acces la fondurile europene. În plus, oamenii ar fi plătit impozite şi taxe mai mari şi nu cred că le-ar fi convenit", spune primarul Vatră. În modul acesta comuna a putut beneficia de fonduri externe pentru intreducerea în toată comuna a reţelelor de apă şi canalizare, lucrări recepţionate în urmă cu câţiva ani în prezenţa şefului Comisiei Europene, Jonathan Sheele.

Mai vrea un mandat

Între timp, comuna s-a ales şi cu o primărie nouă, cu un parc în centrul civic considerat cel mai modern din această zonă, dar şi cu opt blocuri, dintr-un total de 22 câte sunt în comună, reabilitate termic cu fonduri de la stat.

„Mai am câteva proiecte de îndeplinit şi pentru acest lucru îmi mai trebuie un mandat şi abia după aceea renunţ. Munca la primărie e ceva obişnuit pentru mine şi nu mi se pare nimic greu, chiar dacă acum este un pic mai dificil din cauza fondurilor. Vom trece noi şi peste perioada asta", spune optimist primarul.

Vasile Vatră este şi cel mai priceput pompier civil din ţară

Pe lângă faptul că este considerat de către concetăţeni un bun gospodar, Vasile Vatră se poate lăuda şi cu titlul de cel mai priceput pompier civil din ţară, titlu câştigat în anul 2005 la un concurs organizat la Timişoara.

De altfel, acesta şi-a probat calităţile de luptător cu focul în timpul unor incendii care au avut loc în comună, când a îmbrăcat costumul de pompier pentru a ajuta la înlăturarea pericolului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite