Vânzările la mașinile second-hand au scăzut drastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care îşi scot maşinile la vânzare în târgul Obor stau şi câte două – trei luni până apar clienţi dornici să le cumpere.  

Afacerile celor care trăiesc din vânzarea de maşini sunt la pământ.  Vânzările autoturismelor second-hand au scăzut în acest an cu aproximativ 90%, negustorii fiind nevoiţi să facă reduceri substanţiale pentru a putea scăpa de „marfă”. „Mă ocup cu vânzările de maşini de câţiva ani încoace. Dar în acest an mi-a mers foarte prost. Dacă anul trecut vindeam chiar şi 100 de maşini, acum nu am reuşit să dau mai mult de 10. Cei care vin prin târg, se uită, întreabă de preţ şi apoi pleacă”, spune Romeo Gabor.

 

Târgul e plin de maşini importate

 

Cele mai multe maşini second – hand din târgul Obor sunt aduse de peste hotare, în special din  Germania, Olanda şi Italia. Majoritatea vrâncenilor care vine în târg se fereşte să cumpere automobile vechi, deoarece taxa de înmatriculare este foarte scumpă. „Stau cu maşina în târg de aproape două luni şi nu am reuşit să o vând nici acum. Cred că nici oamenii nu mai au bani, dar mulţi fug de maşinile aduse din afară din cauza taxei de înmatriculare”, spune Mitică Andrei.

 

De exemplu, dacă anul trecut taxa pentru o maşină din ’93 era în valoare de 300 de euro, acum aceasta a ajuns la nu mai puţin de 1.100 de euro.

 

 Doar „combinaţiile” mai au căutare

 

Bişniţarii care au norocul să găsească clienţi interesaţi de marfa lor, primesc foarte rar banii în mână. Mulţi dintre cei care vin să cumpere o maşină preferă „combinaţiile”. „În acest an se practică cât de cât schimburile de maşini. Majoritatea celor care vor să-şi cumpere un autoturism, vin în târg cu unul mai vechi pentru a lua în loc unul mai nou. %9

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite