Vrancea: Inspectorii fiscali se răzbună pentru tăierile salariale luând pielea de pe agenţii economici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii fiscali au depăşit planul pe luna iulie, adunând la bugetul statului un supliment de aproape trei milioane de lei.

Odată cu reducerea salariilor bugetarilor cu 25 %, inspectorii fiscali s-au apucat să pompeze bani vistieria statului. Pe lângă planul de colectare stabilit încă de la începutul anului, aceştia au atras în plus la bugetul statului în timpul controalelor din luna iulie aproape trei milioane de lei.

Banii provin din amenzi pentru neplata taxelor şi impozitelor de către agenţii economici la timp, din majorări dar şi din confiscări. Pe lângă cele trei milioane de lei cu titlu de "supliment", finanţiştii au mai colectat la bugetul statului încă 1,9 milioane de lei, bani proveniţi din taxe.

Nici în lunile trecute nu a fost prea bine în ce îi priveşte pe patronii de firme. "În luna iunie 2010 a fost atrasă suplimentar la bugetul de stat suma de 2,7 milioane de lei. Au mai fost încasaţi, tot în iunie, 1,9 milioane de lei", se arată într-o informare emisă de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea.

În lunile ianuarie, aprilie şi mai, sumele înregistrate suplimentar la bugetul de stat sunt de peste şase milioane de lei. Finanţiştii au înaintat în instanţă şapte sesizări penale pe numele mai multor agenţi economici din domeniile comerţ angro, agricultură, construcţii, confecţii şi comerţ cu amănuntul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite