Valentin Toader vrea să fie un Alex Ferguson al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Toader a început fotbalul la vârsta de zece ani. S-a impus încă de la primele antrenamente şi s-a făcut remarcat la competiţiile de sală.Junioratul l-a făcut la Oţelul Galaţi, echipă cu care s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional. La seniori a jucat pentru echipa-fanion a Focşaniului, dar şi în liga I la futsal, fiind unul dintre jucătorii de bază ai acestor echipe.

Valentin Toader explică de ce fotbalul din Vrancea nu mai este de multă vreme în prim-plan.

„La Focşani este bătaie de joc. Nu numai că se dau bani cu ţârâita, dar îi mai şi eşalonează pe nu ştiu câte rate. Copiii nu mai vin la stadion, iar cei care vor să facă fotbal parcă nici nu mai sunt aşa de talentaţi ca în trecut. Sunt cu gândul mai mult la cluburi, calculatoare şi maşini de lux", spune tânărul antrenor.

Valentin Toader a jucat fundaş central şi este un fotbalist căruia nu-i plac jumătăţile de măsură. La numai 26 de ani, Toader visează să aibă o carieră bogată ca antrenor.

„De câteva zile sunt antrenor la selecţionata Under 15 a Vrancei. Mă simt în largul meu. Ştiu că pot oferi şi împărtăşi elevilor mei multe din secretele fotbalului şi din lucrurile pe care eu le-am văzut la antrenorii mei", spune fostul fundaş al Unirii.

Valentin Toader studiază cu atenţie metodele de lucru ale lui Alex Ferguson de la Manchester United, pe urmele căruia are ambiţia să calce.

„Este idolul meu şi îl respect pentru tot ceea ce face în fotbal de atîţia zeci de ani. Acolo există pasiune totală. Şi antrenorilor mei le sunt îndatorat, pentru că am învăţat multe de la ei; de la Nicolae Petrea şi Puiu Oprişan până la Aurel Pastia sau Ionel Augustin. Îi respect pe toţi şi sper să nu-i dezamăgesc în noua mea meserie, care este extrem de grea", conchide antrenorul.

Întrebări şi răspunsuri
Va evita echipa din Focşani retrogradarea?
La ora asta nu ştiu dacă o să mai reziste în campionat pentru că situaţia este neclară, iar banii, din ce în ce mai puţini. Multe oraşe mult mai mici decât Focşaniul şi cu bani mai puţini au reuşit să formeze echipe solide, iar la noi toată lumea dă din gură. Focşaniul mertă să aibă măcar o echipă de fotbal în liga a II-a.


De ce nu mai vine lumea la stadion?

Pentru că nu mai au ce să vadă. Din păcate, românii sunt campioni mondiali la înjurat şi la mâncat seminţe. Pe vremuri, stadioanele erau arhipline, iar acum îi numeri pe degete pe suporteri. Îmi pare rău că sportul în Vrancea este în moarte clinică.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite