Vaccinarea anti HPV este gratuită şi la cabinetele ginecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania de vaccinare anti – HPV a fost extinsă la toate categoriile de vârstă
Campania de vaccinare anti – HPV a fost extinsă la toate categoriile de vârstă

Cea de-a doua campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, demarată încă de anul trecut, a fost extinsă la toate categoriile de vârstă, începând cu această lună. Aşadar, nu numai tinerele cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani pot beneficia de gratuitate, ci şi femeile de până la 55 de ani, care se pot imuniza doar la recomandarea unui medic specialist.

În plus, dozele pot fi administrate şi la cabinetele de ginecologie şi de planificare familială şi nu doar la cele şcolare sau la medicii de familie.

Medicii ginecologi se aşteaptă ca gratuitatea să lărgească adresabilitatea acestui vaccin, care contra cost ajungea la nu mai puţin de 500 de lei.

„Consider că este foarte indicat ca şi femeile de peste 24 de ani să se vaccineze, deoarece acest vaccin are şi un rol curativ. Astfel, chiar dacă o pacientă este infectată, vaccinul încetineşte avansarea bolii. Acum, că s-a extins limita de vârstă, am de gând să trimit adrese la câteva instituţii publice din municipiu pentru a le convinge pe angajate să vină să se vaccineze" declară medicul ginecolog Marin Popescu.

Acum, vrâncencele care se gândesc să se vaccineze, vor plăti aproximativ 100 de lei, preţ în care sunt incluse consultaţia şi setul de analize, în urma cărora se stabileşte dacă doza poate fi administrată sau nu.

Aproximativ 200 de tinere vaccinate

Deşi startul campaniei s-a dat în luna noiembrie a anului trecut, foarte puţine au fost tinerele care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina. Din datele Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, doar 170 de fetiţe de clasele a VI-a şi a VII-a şi în jur de 25 de tinere cu vârstele cuprinse între 15 şi 24 de ani s-au imunizat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite