Vacanţă la preţ redus pe malul cascadei Putna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ADS vă prezintă locurile neaoşe din munţii Vrancei, perfecte pentru concediu. Lepşa este una dintre cele mai populare destinaţii. Preţurile de cazare au fost reduse pe fondul crizei, o cameră putând fi închiriată cu tarife care variază între 50 şi 80 de lei.

Din cauza crizei, vrâncenii aleg din ce în ce mai puţin să îşi petreacă vacanţa în străinătate sau în afara judeţului din cauză că necesită costuri suplimentare pentru deplasare.

Există însă şi o alternativă. Zonele turistice din munţii Vrancei! La maximum 70 de km de reşedinţa de judeţ există satele de munte care pun la dispoziţia clienţilor pensiuni pe toate gusturile cum ar fi Lepşa sau în Greşu.


La două sau la trei margarete, pensiunile au servicii complete la tarife mai mult decât acceptabile.

Criza i-a determinat pe administratorii de pensiuni să scadă tarifele de cazare şi cu 30%. Aşadar, preţul porneşte de la 50 de lei şi se opreşte la 80 de lei pe noapte.

„Noi am scăzut mult preţurile şi suntem dispuşi chiar să negociem cu clientul dacă acesta cere acest lucru. Avem condiţii ireproşabile, iar peisajul este superb. Asta se ştie", ne-a spus Elena Prodan, unul dintre administratorii de pensiuni agroturistice din Lepşa. Unii turişti preferă să se aşeze pe malul pârâului Lepşuleţ cu cortul.

Cascada, oază de răcoare

Pe lângă cazarea excepţională şi mâncărurile tradiţionale, turiştii pot vizita, la Lepşa, Cascada Putnei, Cheile Tişiţei sau Păstrăvăria.

„Vin la cascadă în fiecare an şi îmi place că imediat ce cobori lângă căderea de apă este răcoare. Este o diferenţă de temperatură uimitoare de zăpuşeala de sus. Aş sta aici ore în şir", ne-a spus Nicoleta Racoviţă, unul dintre turiştii fideli în zonă.

Şi rezervaţia naturală Cheile Tişiţei reprezintă o adevărată provocare pentru turişti. „Este adevărat că îţi trebuie puţin curaj să intri în rezervaţie pentru că nu ai ghid sau paznic tot timpul, iar aici animalele sunt libere, însă nu coboară ziua, unde văd oameni. Este şi răcoros. Exact ce îţi trebuie pe vreme caniculară", ne-a spus şi Valentin Crăciun.

Păstrăvăria Lepşa este un alt punct atractiv pentru turişti în Lepşa, dar şi Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului" unde se află o icoană pictată la Ierusalim, cu chipul Mântuitorului şi al Maicii Domnului şi mai multe scene biblice din istoria Vechiului şi a Noului Testament.

Lăcaşul de cult este unul dintre cele mai vechi din judeţ, fiind construit la 1789. Mănăstirea a ars din temelii în 1929 şi a fost reconstruită în 1931.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite