VRANCEA Copaci tăiaţi ilegal sub nasul silvicultorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrică Tudosă, şeful Direcţiei Silvice, se numără printre cei sancţionaţi de Regia Pădurilor
Petrică Tudosă, şeful Direcţiei Silvice, se numără printre cei sancţionaţi de Regia Pădurilor

Un angajat de la Inspectoratul de Regim Silvic a fost arestat, iar câţiva şefi de la Direcţia Silvică au fost amendaţi

Un inginer din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Vrancea a ajuns marţi în arest pentru că ar fi contribuit la tăierea ilegală a peste 650 de arbori din pădurile care i-au aparţinut. George Daniel Răduţa a deţinut la Câmpuri, până anul trecut în luna august, circa 7 hectare de pădure.


În iunie 2010, Răduţa i-a vândut lui Florin Iuga, administratorul unei societăţi cu profil de exploatare a lemnului din Reghiu, cota de masă lemnoasă care putea fi exploatată pe o suprafaţă de 3 hectare. Restul suprafeţelor au fost vândute integral aceluiaşi patron până la finalul lunii august 2010.


Suspendat din funcţie


Din această perioadă şi până în mai 2011, Florin Iuga, în calitate de administrator al Flori Forest SRL Reghiu, ar fi tăiat ilegal 669 de brazi şi fagi şi a creat un prejudiciu de peste 580.000 de lei. Iuga a fost arestat în luna august, iar la declanşarea cercetărilor inginerului Răduţa i se reţinuse calitatea de complice. El lucrează la ITRSV Vrancea din 2006 şi s-a declarat nevinovat.

„Am luat decizia de a-l suspenda pe d-nul Răduţa până la finalizarea cercetărilor. Exista şi o cercetare disciplinară pe numele său, care s-a finalizat cu această suspendare“, a declarat Alexandru Lefter, inspectorul şef al ITRSV. Nici Direcţia Silvică nu a fost ocolită de cutremure. După un control în pădurile de la Ocolul Silvic Soveja, coordonat de inspectori din cadrul Corpului de Control al Romsilva, „s-a solicitat sancţionarea pecuniară a conducerii Direcţiei Silvice Focşani“.

Este vorba despre directorul Petrică Tudosă, directorul tehnic Costică Buciuc şi Verginica Oancea, directorul economic. Prima măsură disciplinară a fost schimbarea lui Nicolae Enciu din funcţia de şef al Ocolului Silvic Soveja, în urmă cu circa o lună. Regia Naţională a Pădurilor a mai cerut desfacerea contractului de muncă şi pentru alţi angajaţi din cadrul Direcţiei Silvice Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite