Urşii de la Centrul de Îngrijire pentru Animale Sălbatice şi-au făcut pagină pe Facebook!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei urşi de la centrul situat la marginea oraşului „mormăie" pe site-ul de socializare în pauza de hibernare. Contul a fost constituit de îngrijitorul lor, dr. Florin Vulpoiu.

Mona, Mishu şi Charles sunt cei trei urşi găzduiţi la Centrul de Îngrijire pentru Animale Sălbatice înfiinţat în urmă cu câţiva ani pe locul fostei grădini zoologice de Asociaţia Conservării Diversităţii Biologice din Focşani.

În Crângul Petreşti, cei trei urşi trăiesc regeşte de ani buni sub îngrijirea doctoruui veterinar Florin Vulpoiu. Animalele provin din rândul celor de la Grădina Zoologică, desfiinţată în urmă cu cinci ani.

image

Pentru a - i anima în timpul hibernării, medicul le-a înfiinţat o pagină pe site-ul de socializare „Facebook".
Simpatici, urşii au o fotogalerie, o listă întreagă de prieteni virtuali, mărturisesc la rubrica „activităţi şi interese" că „vor să se caţere în copaci" şi sunt fericiţi că nu au nicio legătură cu mediul politic şi că pot „mormăi" în voie. Dacă aveţi cont pe Facebook, vă puteţi împrieteni cu ei accesând ID-ul „Urşii Focşani".

image

„Lăsând gluma la o parte, este o metodă de promovare. Noi funcţionăm doar din sponsorizări. Mâncare şi tot ce le aduc lor provine din sponsorizări. Chiar acum avem o colaborare cu o asociaţie din Olanda care ne va ajuta să le contruim celor trei urşi nişte cuşti moderne aşa cum sunt în centrele din străinătate", spune dr. Florin Vulpoiu.

Urşii au şi un număr de telefon de contact, 0745.262.882 la care puteţi anunţa dacă se întâmplă să găsiţi animale sălbatice rănite, aflate în suferinţă oriunde în ţară. Acestea vor fi transportate cu o ambulanţă specială pentru animale la spitalul destinat lor din Crângul Petreşti sau la Centrul de la Lepşa ce este dotat inclusiv cu săli de operaţie pentru animale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite