Urgenţele stomatologice de la Spitalul Judeţean, tratate cu buget de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii stomatologi de la cabinetul de urgenţă trebuie să folosească materiale mai ifetine, dar şi acestea cu restricţie. Pacienţii pot fi trataţi zi şi noapte, fără să plătească nimic, indiferent dacă au sau nu calitatea de asigurat. Toate cheltuielile din cadrul cabinetului sunt suportate de Spitalul Judeţean.

Din ce în ce mai mulţi focşăneni chinuiţi de dureri de dinţi insuportabile trec pragul cabinetului stomatologic din cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon". Toate urgenţele beneficiază de tratament gratuit, aşa că pacienţii evită cabinetele particulare din oraş unde preţul unei intervenţii depăşeşte suma de 50 de lei.

„La parterul blocului unde locuiesc este un cabinet stomatologic, dar prefer să vin la spital pentru că nu plătesc nimic. Medicii sunt foarte atenţi şi ori de câte ori am o durere de măsea îmi aplică un pansament calmant. Ba chiar mi s-a făcut şi o intervenţie chirurgicală la o gingie umflată, tratament pe care la un cabinet particular l-aş fi plătit cu cel puţin 100 de lei", spune Cristina Antonescu, o tânără de 17 ani.

De asemenea, la acest cabinet sunt trataţi toţi bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean şi care prezintă infecţii dentare de urgenţă. „Pacienţii internaţi la orice secţie din spital, fie Cardiologie, Neurologie, fie Reumatologie sau TBC se pot trata la acest cabinet. Cei mai mulţi vin pentru extracţii sau pentru tratamente împotriva durerilor şi infecţiilor", declară stomatologul Raşcu Dumbravă.

Aparatură modestă

Toate cheltuielile din cadrul cabinetului stomatologic sunt suportate de Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon", iar în acest an bugetul este de criză.
Medicii stomatologi trebuie să folosească cu restricţie materialele sanitare, iar aparatura deşi este funcţională, ar putea fi modernizată.

„Nu putem face risipă de comprese, vată, substanţe pentru dezinfectare sau injecţii pentru anestezie, deoarece banii sunt puţini. Cu toate acestea, toţi pacienţii sunt trataţi cu maximă atenţie", mai spune medicul Dumbravă.

Datorii de 20 de milioane de lei

Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon" are datorii de aproximativ 20 de milioane de lei la furnizorii de materiale sanitare, medicamente şi hrană. În urmă cu câteva săptămâni, unitatea spitalicească a trecut în subordinea Consiliului Judeţean, însă cu condiţia ca toate debitele să fie achitate de către Ministerul Sănătăţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite