Uniristul Vasile Pîrvu s-a calificat la olimpiada internaţională de matematică din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Pîrvu
Vasile Pîrvu

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani, Vasile Pîrvu a plecat astăzi spre China pentru a participa la olimpiada internaţională de matematică, de unde se va întoarce pe 3 noiembrie.

Tânărul mai are în palmares trei medalii de aur şi trei de argint, obţinute la fazele naţionale şi acum speră să se întoarcă acasă cu încă un premiu.

„Vor fi două zile de concurs, pe parcursul cărora va trebui să rezolv opt probleme. Am muncit foarte mult şi deşi sunt emoţionat, deoarece este prima dată când particip la o fază internaţională, mă simt pregătit", mărturiseşte Vasile.

Baschetbalist de elită

Vasile Pîrvu nu este doar un as în domeniul matematicii, ci şi un foarte bun baschetbalist. Membru al echipei LPS Focşani, a fost cooptat în Lotul Naţional de Baschet, de fiecare dată făcând spectacol pe teren.

Deşi este dificil, elevul reuşeşte să îmbine cu brio matematica şi baschetul, întrucât a învăţat să-şi organizeze timpul într-un mod eficient. „Matematica mă solicită mai mult din punct de vedere psihic, în timp ce baschetul presupune şi un efort fizic destul de mare, însă pentru mine este şi o modalitate de relaxare", precizează Vasile Pîrvu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite