Un tâlhar face goblenuri pentru parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raj Pantelimon vrea să-şi vândă goblenurile în străinătate
Raj Pantelimon vrea să-şi vândă goblenurile în străinătate

Raj Pantelimon este vedeta Penitenciarului din Focşani după ce a avut o expoziţie cu vânzare de goblenuri la Parlamentul României.Deţinutul a avut un succes deosebit la expoziţia de la finele anului trecut, multe din lucrările sale făcând furori în rândul senatorilor şi deputaţilor.

Lucrarea care l-a consacrat pe deţinut este „Iubire adevărată", la acest goblen lucrând aproape un de zile.

„Am 43 de ani, dar am stat mai mult prin puşcărie. Opt clase le-am făcut aici, la puşcărie. Tot aici am învăţat să fac şi goblenuri. Sunt expert acum şi sunt mulţi colegi care vor să facă şi ei asftel de lucrări. Trebuie să ai multă răbdare şi să fii meticulos. Mai uiţi de probleme şi trece timpul mai repede", povesteşte Raj Pantelimon.


Are peste 50 de goblenuri în colecţia personală. Ultima sa creaţie este tabloul „Iubire adevărată", deţinutul-artist spunând că lucrarea a meritat tot efortul.


„Cea mai mare satisfacţie a mea este că am avut o expoziţie la Parlamentul României. Nu ştiu dacă eram în libertate m-aş fi apucat de goblenuri. Mi s-a spus că lucrările expuse au fost apreciate. Sunt şi câteva lucrări care s-au dat în Bucureşti, aşa că nu am muncit doar din pasiune. A fost ca la o licitaţie. Nu se cunosc adevăraţii cumpărători", spune Raj. Preţurile goblenurilor variază între 100 şi 3.000 de lei, în funcţie de dificultatea şi mărimea lucrării respective.
Se inspiră din natură şi religie


Lucrările pe care Raj Pantelimon le-a realizat până acum au scos în evidenţă şi lucrurile bune care există în sufletul său de puşcăriaş condamnat la 12 ani de detenţie. El şi-a ales să facă goblenuri diferite, dar peisajele, temele religioase şi cele din înalta societate nu lipsesc. „Îmi place să fac goblenuri în care iubirea este primordială. Iubirea de oameni, de natură şi de tot ceea ce este frumos. Religia este unul dintre momentele esenţiale ale vieţii. „Cina cea de Taină" este una dintre lucrările la care am migălit cel mai mult", conchide bărbatul.

Vrea să-şi vândă marfa în străinătate


După ce îşi va ispăşi pedeapsa, Raj Pantelimon vrea să facă din pasiunea vieţii sale o adevărată afacere. „Ştiu că în străinătate sunt la mare căutare aceste goblenuri. Ele sunt diferite, aşa că pot mulţumi toate gusturile. Pot face la comanda clientului, aşa că nu pot decât să mă gândesc la un profit frumos. Rămâne acum să-mi găsesc piaţa de desfacere", declară deţinutul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite