Un milion de euro, miza cazului reclamat de DNA / Omul de afaceri Vasile Bogdan voia teren lângă autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri focşănean ce deţine hotelul Unirea, Vasile Bogdan a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă. Acesta este acuzat că i-a dat mese gratuite la restaurantul hotelului său fostului procuror general de la CA Galaţi pentru a obţine un teren de 15 ha la marginea oraşului.

Potrivit procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi, Vasile Bogdan l-ar fi momit pe fostul procuror general al Curţii de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, pensionat la începutul săptămânii, cu câteva sacoşe de mâncare.

Acesta i-a oferit oficialului produse alimentare în valoare de 3.200 de lei dar şi mai multe mese gratuite la restaurantul hotelului Unirea din Focşani. În shimb procurorul i-a promis că va interveni pe lângă funcţionarii Prefecturii Vrancea pentru a-l ajuta să pună mâna pe un teren de 15 ha la marginea oraşului pe care intenţiona să îl cumpere de la moştenitori, dar pe un amplasament mai bun.

Aceiaşi moştenitori, familia Chiriţescu ce locuieşte în Canada, i-au vândut lui Vasile Bogdan şi fostul sediu al Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Vrancea (foto) pe care omul de afaceri l-a pus acum în vânzare.

image

Omul de afaceri neagă acuzaţiile ce i-au fost aduse de procurorii DNA. "Nu este nimic adevărat. Voi dovedi. Acel teren l-am cumpărat de la cetăţenii canadieni care l-au moştenit, aceiaşi de la care am cumpărat şi fostul sediul al CAS, în condiţii legale. Cred că este oricum o chestiune politică pentru că Gâlcă este perceput ca psd - ist şi au vrut să îl schimbe din funcţie", ne-a declarat Vasile Bogdan.

Bogdan voia teren la autostradă

Potrivit surselor noastre, omul de afaceri focşănean a încercat, fără succes însă, modificarea amplasamentului terenului de 15 ha de la marginea municipiului pentru a fi cât mai aproape de locul prin care ar urma să treacă viitoarea autostradă Focşani - Piteşti. În prezent, valoarea terenului cumpărat de Vasile Bogdan se ridică la un million de euro însă se aşteaptă să crească odată cu construirea autostrăzii.

Şi directorul Direcţiei Silvice în ghearele procurorilor

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi actualul director de la Direcţia Silvică Focşani, Petrică Tudosă. Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi, în vara anului trecut fostul procuror general al Curţii de Apel (CA) Galaţi, Dinu Gâlcă a primit de la directorul Direcţiei Silvice Focşani, Petrică Tudosă foloase necuvenite şi i-a promis acestuia că va obţine menţinerea sa în funţie la direcţia de la Focşani.

Mai exact, directorul Direcţiei Silvice Focşani i-a schimbat destinaţia unui teren pe care fostul procuror general al CA Galaţi îl primise moştenire prin testament de la mătuşa soţiei sale, i-a construit un gard împrejmuitor în valoare de aproape 3.300 de lei dar l-a ajutat fostul procuror general să îşi construiască o vilă pe terenul respectiv.

Directorul Direcţiei Silvice Focşani, Petrică Tudosă a fost trimis în judecaţă pentru cumpărare de influenţă. Ca mai toţi inculpaţii din dosar, şi acesta neagă acuzaţiile. "Am fost chemat de două ori la pacrhet. Mi s-a citit raportul dar nu am dat nici o declaraţie. Sunt nevinovat. Pe dl. Gâlcă l-am cunoscut întâmplător acum trei ani, ne-am mai văzut la diverse mese organizate. Vă daţi seama, ca director de Direcţie Silvică normal că intru în contact cu omologii dânsului de aici din judeţ", ne-a declarat Petrică Tudosă (foto).

image

Şi avocatul lui Oprişan face parte din circuit

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean, Alexandru Bălan pentru că ar fi fost intermediar în intervenţiile lui Gâlcă pentru menţinerea în funcţie a lui Tudosă la conducerea Direcţiei Silvice Focşani. Pentru acelaşi motiv, va fi judecat şi fostul procuror de la CA Galaţi, Ion Popescu (foto).

image

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite