(UPDATE) Un electrician angajat la Primăria Vîrteşcoiu a murit după ce a căzut de pe un stâlp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul încerca să schimbe un bec la căminul cultural din satul Faraoanele şi a căzut de la o înălţime de circa 7 metri. Impactul cu solul i-a fost fatal, medicii ajunşi la faţa locului nemaiputând face nimic pentru a-l salva. În prezent, la faţa locului se află atât inspectorii de la ITM cât şi procurorii vrânceni.

(UPDATE) Inspectorii de muncă au stabilit că centura de siguranţă cu care bărbatul se fixase de stâlp s-a rupt, moment în care bărbatul a căzut pe carosabil. "Bărbatul era angajat al primăriei şi executa lucrări la reţeaua de iluminat public din satul Faraoanele. Inspectorii noştri se află încă acolo pentru a verifica dacă s-a respectat legislaţia în domeniul muncii", a declarat Eliza Botezatu, director adjunct în cadru ITM Vrancea.

Valentin Gurău, de 38 de ani a mers în cursul dimineţii pentru a schimba un bec aflat pe un stâlp din apropierea căminului cultural din satul Faraoanele. După ce a montat scara şi s-a urcat la înălţimea de circa 7 metri, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut.

Chiar dacă echipajul de ambulanţă cu medic şi aparatură de resuscitare a ajuns în cel mai scurt timp, bărbatul nu a mai putut fi salvat. „Era în stop cardio respirator.  Am încercaz în mod repetat să-l resuscităm însă fără succes . Era policontuzionat, cu traumatism cranio cerebral, traumatsim cervical, nu s-a mai putut face nimic", a declarat medicul Cristina Ciocan din cadrul SAJ Vrancea.

Angajaţii Primăriei au amuţit când au auzit vestea. „Era angajat al nostru, ca electrician. Au fost probleme în zona respectivă cauzate de lipsa acelui bec, nu ştiu exact cum s-a întâmplat. Sunt pur şi simplu şocat", a declarat Stelică Voinea, viceprimarul comunei Vîrteşcoiu.

Inspectorii de la ITM se aflau încă la faţa locului pentru a stabili dacă este sau nu vorba de un accident de muncă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite