Un copil a fost atacat de câinii protejaţi de directorul grădiniţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un părinte acuză conducerea Grădiniţei nr. 1 că ocroteşte o adevărată crescătorie de câini care i-au agresat copilul. În replică, directorul spune că animalele nu fac niciun rău şi doar apără curtea de cei care sar gardul şi strică locul de joacă.

Florin Balaban susţine că, în timp ce îşi lua copilul cel mic de la Creşa nr. 1 din Focşani, situată în aceeaşi curte cu Grădiniţa nr. 1, celălalt băiat, în vârstă de 6 ani, a fost atacat de câinii din curtea unităţii.


„Eu m-am oprit să sterg năsucul celui mic iar cel mare şi-a continuat drumul către ieşire. Atunci au sărit câinii pe el. Abia am reuşit să-l scot de acolo. Şi acum se trezeste noaptea plângând şi vorbind de câini iar în momentul în care ajunge în preajma creşei aproape că are un atac de panică", a declarat Florin Balaban.


Bărbatul mai spune că s-a adresat conducerii creşei, care funcţionează în aceeaşi curte cu grădiniţa. A aflat astfel că persoana care a tolerat această situaţie este directorul grădiniţei, educatoarea Mariana Călin, care este o iubitoare a patrupedelor abandonate pe străzi.


Coordonatoarea creşei spune că, deoarece ambele unităţi stau în aceeaşi curte, nu poate lua singură măsuri. „Nici eu nu sunt de acord cu situaţia. Au fost la un moment dat şapte câini, au mai fost duşi iar unul dintre ei s-a întors", a spus Paraschiva Alexandru, asistenta şefă de la creşa 1.

Constantin Liciu, şeful serviciului care gestionează problema câinilor comunitari din cadrul Primăriei Focşani, spune că a dat curs plângerii.
„Am trimis o echipă acolo, care să ridice câinii. Directorul grădiniţei s-a împotrivit şi am renunţat", a declarat şeful Serviciului Public Comunitar pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Focşani.


Şefa grădiniţei spune că nu este de acord cu ridicarea câinilor, mai ales că aceştia nu sunt agresivi. "Câinii nu sunt violenţi. Ei au rolul de a apăra curtea pentru că noi nu avem paznic. Nu au atacat pe nimeni, cred că sunt alte interese", a declarat Mariana Călin, directorul grădiniţei.

Tatăl copilului atacat nu se lasă

Părintele micuţului agresat este dispus să facă orice pentru a rezolva probema. "Nu sunt de acord ca acei câini să rămână în curtea grădiniţei. Ce mai trebuie să se întâmple ca doamna director să înţeleagă că nu e normal? Să mai fie atacat vreun alt copil? Nu ştiu de ce nu au fost luaţi până acum de hingheri, dar nu mă voi opri aici", susţine Florin Balaban.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite