Un angajat al ITRSV, propus pentru arestare preventivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În pădurile din Cîmpuri, silvicultorii au găsit sute de cioate de la copaci nemarcați
În pădurile din Cîmpuri, silvicultorii au găsit sute de cioate de la copaci nemarcați

Acesta este acuzat că ar fi fost cel care le-a indicat muncitorilor să taie ilegal în mai multe parchete de la Cîmpuri, în același dosar în care patronul firmei care exploata în zonă a fost deja arestat.

Dosarul pădurilor tăiate ilegal la Cîmpuri a ajuns azi într-o nouă fază, când un angajat al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Focșani, George Răduța, a fost propus instanței pentru arestare preventivă pentru 29 de zile.

Acesta este acuzat că ar fi tăiat ilegal, împreună cu patronul societății care a exploatat în zonă, un număr de 669 de arbori nemarcați, din trei exploatări forestiere aflate în zona Cîmpuri.

Magistrații Tribunalului Vrancea au respins propunerea de arestare și au dispus ca Răduța să nu poată părăsi țara pentru perioada următoare. Angajatul ITRSV a fost inițial acuzat de instigare la tăiere ilegală de arbori după ce a vândut masa lemnoasă din mai multe parchete aflate pe raza Ocolului Silvic Soveja lui Florin Iuga, patronul unei societăți cu specific forestier din Reghiu.

La sesizarea polițiștilor de la Biroul Silvic din cadrul IPJ Vrancea, în luna aprilie, inspectorii de la ITRSV au constatat că în pădurile exploatate de Iuga există sute de arbori nemarcați, tăiați astfel în mod ilegal. În urma controlului s-a stabilit că prejudiciul total ar fi de circa 600.000 lei, la un volum de masă lemnoasă "sacrificat" ilegal de circa 1500 metri cubi. F

lorin Iuga a fost arestat preventiv în luna august a acestui an pentru fapta sa iar George Răduța a fost acuzat inițial de instigare la tăierea arborilor, după care procurorii au cerut schimbarea încadrării juridice în participație improprie la tăiere de arbori.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite