Ultimul vampir din România se plimbă prin Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Vîlcu este acuzat că în anii 87 înţepa cadavrele
Pavel Vîlcu este acuzat că în anii 87 înţepa cadavrele

Bărbatul acuzat că în anii 87 înţepa cadavrele şi le sugea sângele- motiv pentru care ar fi fost internat la ospiciu- a reapărut în Vrancea, la o familie din Gura Caliţei. El nu recunoaşte nimic din acuzele care i se aduc însă comportamentul său a fost catalogat de toţi cunoscuţii ca fiind unul ciudat.

Pavel Vîlcu, care acum are 55 de ani, era, miercuri, la familia Bocu din Gura Caliţei, satul Lacul lui Baban din judeţul Vrancea. Bărbatul spune că a citit în ziar despre povestea sa însă neagă cu vehemenţă că ar fi una şi aceeaşi persoană.


„Eu nu am făcut niciodată aşa ceva. Cum să sug eu sângele la morţi? Mie mi-e frică, cum să fac eu asta? Nu, nu, nu, nu e adevărat!", spune Pavel Vîlcu, legat de povestea cadavrelor înţepate în inimă.

Măturător la Balada

Vîlcu spune că ziarul cu povestea sa i l-a dat chiar şeful de post din comuna Boloteşti, unde bărbatul a mai lucrat cu ziua în ultima perioadă. Acesta l-ar fi întrebat: „Uite, scrie de tine aici. Tu eşti vampirul?", însă Vîlcu a negat categoric.


Cu toate acestea, Pavel recunoaşte că a stat internat la spitalul din Poiana Mare.


„Da, am stat acolo cam două luni. La Revoluţie am plecat. Nu îmi mai aduc aminte nimic", spune el.
Povesteşte că, după ce a plecat de la ospiciu a umblat prin ţară şi a stat pe unde a apucat, muncind cu ziua. La Focşani a ajuns în urmă cu mai mulţi ani, cam din 2002, unde a lucrat la Cinematograful „Balada"
, ca măturător.
A continuat stilul de viaţă pe care îl are şi acum, plecat lungi perioade pentru a munci cu ziua.

Mama a vrut să-l omoare

Întrebat despre familie, de părinţi, a scuturat din cap ca şi cum şi-ar aduce aminte nimic, ca despre un coşmar. Este originar din judeţul Tulcea.

„Mama a fost câine, nu om. La şase luni a vrut să mă omoare, m-a legat de mâini şi de picioare şi m-a lăsat la gunoi. Noroc că a trecut pe acolo un soldat care a întrebat ce e cu copilul. Am şi acum rănile de la mâini, unde am fost legat", spune Pavel Vîlcu.


Acesta este şi motivul pentru care, de mai bine de 15 ani, nu a fost să-şi vadă nici una dintre rude. Spune că are un frate şi trei surori despre care ştie că s-ar fi certat pentru casa bătrânescă din comuna Teliţa, judeţul Tulcea.


„Nici când a murit mama nu m-am dus"
, a povestit Pavel Vîlcu. Bărbatul spune că nu s-a căsătorit niciodată, dar nici nu vrea să îşi găsescă pe cineva. Singura lui avere este o geantă cu schimburi pe care o poartă mereu după el.

Ciudăţeniile vampirului

Chiar dacă nu e specific locului, Pavel Vîlcu şi-a făcut pomeni „în viu". A chemat preotul şi s-a pomenit singur, alături de alţi morţi, chiar dacă îi cunoaşte mai mult sau mai puţin, de obicei, persoane decedate despre care a auzit. Poartă, aşa cum spun sătenii, doliu după aproape fiecare mort de care află şi merge la biserică în fiecare zi de sărbătoare.


Toţi banii pe care îi câştigă îi cheltuie pentru cadouri şi flori pe care le dă femeilor. „A venit la mine cu un buchet de flori foarte scump şi l-am certat, ca să-şi ţină şi el banii", spune Ionelia Bocu, gazda sa din Gura Caliţei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite