Ultimii temerari ai turismului din Soveja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi care sunt ofertele de cazare în staţiunea Soveja.

După ce a fost lăsată în paragină aproape două decenii, în Soveja, odinioară cea mai frecventată staţiune turistică din ţară, abia dacă mai găseşti locuri de cazare. Singura şansă ca turiştii care vor să se bucure de cea mai ozonată staţiune din Europa, cum a fost clasată Soveja, este să apeleze la localnicii din sat.

Ofertele de preţ sunt foarte bune, locurile de cazare frumos aranjate iar mâncarea, ca la mama acasă. „Noi avem o capacitate de 10 locuri de cazare. Casa este rustică, cu etaj. Mai pregătim şi mâncare pentru turişti, tradiţională, sărmăluţe, brânză cu smântână cu mămăliguţă, plăcinte poale în brâu şi caşul afumat de la noi, cunoscut de toată lumea. Dacă auzim că alte pensiuni primesc turiştii cu 50 de lei pe noapte, noi lăsăm la 40 de lei, numai să vină", ne-a spus tanti Lenuţa Joian, ce locuişte chiar la intrare în staţiune.

Cozia, vila din inima staţiunii

Pentru că hotelurile din staţiune sunt devastate, singurele locuri de cazare sunt la vila „Cozia", construită de curând chiar în inima Sovejei, vizavi de hotelul Zboina.

La patru stele, pensiunea are 10 locuri de cazare, living, biliard şi tot confortul necesar. Vila poate fi închiariată însă doar în totalitate cu 800 de lei pe noapte. „Am construit casa şi pentru noi, în tinereţe veneam foarte mult pe aici şi ne-am dorit foarte mult să avem o casă în aceste locuri. O ţinem şi pentru noi, că venim în week-end. Avem toate condiţiile. Închiriem casa toată odată, nu pe camere, întrucât consumul la utilităţi este acelaşi. Preţul l-am lăsat la 800 de lei. Am avut cam 300 de turişti pe an", ne-a spus proprietara pensiunii, Daniela Neacşu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite