Ultima strigare la formularele de venit /Data limită pentru depunerea formularului 200 este 16 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până azi dimineaţă, aproximativ 75% din contribuabilii vrânceni s-au achitat de obligaţia de a depune la fisc declaraţiile privind veniturile obţinute în 2010.

Luni este ultima zi când persoanele care au obţinut anul trecut venituri din activităţi independente, din închirierea de locuinţe sau terenuri, din activităţi agricole, asocieri sau transfer de acţiuni sunt aşteptate la Direcţia de Finanţe Vrancea pentru depunerea formularului de venit, denumit şi Declaraţia 200.

În Vrancea, potrivit cifrelor oficiale furnizate de Direcţia de Finanţe, se află în situaţia de a depune acest formular 7436 contribuabili, care se regăsesc în una din categoriile profesionale anunţate mai sus. Până astăzi dimineaţă, la ghişeul fiscului s-au prezentat aproximativ 5.500 de persoane.

Dacă în anii din urmă era nevoie ca funcţionarii să lucreze mai multe zile peste program pentru a prelua declaraţiile de la populaţie, acum, la ghişeele instituţiei, domneşte liniştea, semn că şi vrâncenii au devenit mai conştiincioşi cu obligaţiile către stat, mai ales că riscă amenzi.

Formularele, pe net sau la Finanţe

„Mi-am completat singură Declaraţia 200. Am scos formularul de pe internet, am respectat paşii din modelele afişate, completând bineînţeles cu cifrele din declaraţia mea de venit. Unde nu am ştiut m-au ajutat şi doamnele de la ghişeu. În general, zic că nu a fost greu şi m-am descurcat", recunoaşte Cristina Modrea, din Focşani.

Reprezentanţiii Direcţiei de Finanţe Vrancea ne-au precizat că cei care nu ştiu ce să treacă în declaraţie sunt îndrumaţi în completarea ei.

„Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, un funcţionar acordă asistenţă de specialitate în completarea Declaraţiei 200. Acelaşi lucru se întâmplă la toate sediile unităţilor fiscale din judeţ", ne-a precizat Camelia Micheci, purtător de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Vrancea.

100 de lei amendă pentru cei care întârzie

Sancţiunea pentru nedepunerea în termen a formularului de venit 200 este, conform Codului Fiscal, de la 10 la 100 de lei amendă. Nu depun acest formular persoanele care obţin doar venituri din salarii, pensii, investiţii, transfer de proprietăţi imobiliare sau care au primit ajutor de şomaj, alocaţii, moşteniri sau donaţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite