FOTO-GALERIE Ţurţurii, pericol public în Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţurţurii ameninţă trecătorii
Ţurţurii ameninţă trecătorii

Primăria se spală pe mâini şi le spune proprietarilor de la bloc să apeleze la firmele cu care au montat şarpantele să îndepărteze ţurţurii de pe acoperişuri, deşi acoperişurile au fost construite fără autorizaţie.

După ninsoare, zăpada continuă să creeze noi probleme. Vremea uşor mai caldă a dus la apariţia gheţii, dar şi a ţurţurilor care au şi început să se desprindă de pe acoperişul blocurilor.

Ţurţurii au apărut în special la blocurile care nu au fost prevăzute cu jgheaburi şi burlane de scurgere a precipitaţiilor, mai ales acolo unde au fost executate şarpante fără autorizaţie de construcţie, în această situaţia aflându-se majoritatea blocurilor din Focşani.

În mai multe zone din Focşani, proprietarii de blocuri încearcă să semnaleze apariţia ţurţurilor prin anunţuri, trecătorii fiind anunţaţi astfel că se află într-o zonă periculoasă.

Georgeta Trandafir semnalează pericolul ţurţurilor

CLICK aici pentru imagini

„S-a urcat un vecin de pe scară pe bloc, dar nu a putut să rezolve în întregime situaţia, pentru că zăpada a îngheţat. Astăzi am sunat la 112 să cer ajutorul pompierilor. Mi s-a explicat că sunt foarte multe solicitări în oraş, însă conform unei legi trebuie să căutăm o firmă specializată pe care să o plătim să dăm jos ţurţurii. Ca măsură de precauţie, am făcut şi eu două cartoane în care anunţ trecătorii că este periculos, dar tot îi aşteptăm pe pompieri să ne ajute", ne-a declarat Georgeta Trandafir, preşedintele unei asociaţii de proprietari de pe strada Tinereţii.

Pompierii spun că pot interveni în sprijinul populaţiei atunci când oamenii nu pot rezolva situaţia cu forţe şi mijloace proprii, iar zăpada şi ţurţurii reprezintă un pericol iminent pentru siguranţa oamenilor.

Ţurţuri spectaculoşi, dar periculoşi în Cartierul Tineretului

„În conformitate cu Legea 230 din 2007, populaţia sau administratorii clădirilor au obligaţia de a îndepărta de îndată cantităţile mari de zăpadă sau ţurţuri acumulate pe terase şi acoperişuri astfel încât viaţa oamenilor să nu fie pusă în pericol", spune plt. Maj. Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

Reprezentanţii Primăriei Focşani spun că au înştiinţat toate asociaţiile de proprietari în problema ţurţurilor.

„Asociaţiile de proprietari trebuie să intervină cu firmele cu care şi-au făcut şarpanta la blocuri", ne-a precizat Georgian Nicolae, de la Primăria Focşani, în condiţiile în care toate aceste şarpante s-au construit fără a avea autorizaţie de la autoritatea locală.

Poliţia Locală se declară la fel de neputincioasă în această problemă. "Am mers şi am pus bandă pentru ca oamenii să ocolească blocurile cu probleme, dar au rupt-o. Personal am discutat cu administratorii de blocuri, dar situaţia nu s-a schimbat. O să trecem şi la amenzi. Până acum am dat 20 de amenzi pentru cei care nu şi-au curăţat zăpada din faţa gardurilor sau magazinelor", ne-a declarat Ion Gheorghe, şeful Poliţiei Locale Focşani. Amenzile sunt cuprinse între 250 de lei şi 400 de lei pentru persoanele fizice şi între 500 şi 1000 de lei pentru persoanele juridice.

Până acum, o singură persoană a avut de suferit şi a ajuns la spital după ce o bucată mare de zăpadă desprinsă de pe acoperişul blocului din zona Romarta s-a prăbuşit peste o femeie. Din fericire, lovitura nu a fost puternică.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite