Trotuar prăbuşit într-un beci gigantic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa zece metri de trotuar s-a prăbuşit pe strada Mărăşti, după ce malurile unei fundaţii în lucru s-au surpat. Oamenii care trec prin zonă sunt nemulţumiţi că trebuie să ocolească pe carosabil, mai ales că zona este intens circulată.

Lucrările la obiectivul situat pe strada Mărăşti, nr. 4 bis, au început în urmă cu aproape două săptămâni. Actualii proprietari au cumpărat terenulşi intenţionează să ridice un sediu de firmă cu locuinţă de serviciu, în imediata apropiere a sinagogii din Focşani.

În urmă cu câteva zile, după ce au săpat la fundaţia clădirii, muncitorii au găsit, la circa trei metri adâncime, un beci mai vechi, care se întindea pe aproape toată suprafaţa contruibilă.

„În plan era să săpăm la 2,5 metri adâncime. Am ajuns la peste şase metri adâncime pentru că va trebui să acoperim beciul", a declarat Nicolae Fronea, inginer din partea constructorului. Acesta spune că descoperirea beciului a cauzat şi surparea trotuarului.

„Am luat legătura cu arhitectul şi cu cei de la Primărie, va trebui să facem noi aceste lucrări, care îl vor costa în plus pe proprietar. Am îngrădit zona pentru că este periculos", a completat inginerul, motivând faptul că, acum, lucrările au fost extinse şi pe domeniul public.

Reprezentantul firmei de construcţii spune că nu ştia de existenţa acestui beci şi că el nu ar afecta, în prezent, siguranţa clădirilor din jur şi nici a carosabilului din imediata apropiere.

Trecătorii, obligaţi să ocolească

Zona se află în imediata apropiere a Pieţei Moldova şi este intens circulată, mai ales în zilele de târg. Vecinii, dar şi cei care trec întâmplător prin zonă şi-au exprimat nemulţumirile.

„E pericol să mergi pe asfalt, printre maşini. Mai ales pentru noi, cei mai în vârstă", a spus Marcela Velişcu.
„Eu, când vin de la piaţă, treceam pe partea aia. Acum sunt nevoit să ocolesc, traversez. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar au îngrădit zona", a declarat Marin Ionaşcu, locatar al unui bloc din apropiere.

Autorităţile spun că au luat deja măsuri

Primăria a dispus deja sistarea lucrărilor. „Lucrările au fost temporar oprite până când se va reface proiectul. Nu se ştia de existenţa acelor beciuri şi vom vedea cine este responsabil de refacerea trotuarului. Ei sunt obligaţi însă să le astupe", a declarat Vasile Dobre, viceprimarul municipiului Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite