Trimiteri cu dedicaţie la tomograful privat din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea spitalului judeţean i-a sfătuit pe şefii de secţie să îşi trimită pacienţii la tomograful din curtea unităţii. Conducerile celor două instituţii susţin că între spital şi clinică există un parteneriat, cu preţuri preferenţiale pentru pacienţii de la "Sf. Pantelimon".

Adresa prin care managerul spitalului le-a recomandat şefilor de secţii să facă trimiterile către clinica privată găzduită în curtea unităţii sanitare a fost emisă pe 15 martie.

"Nu este cu caracter obligatoriu, ci orientativ", a declarat Nicolae Moise, managerul spitalului. Referitor la acest aspect, mai mulţi şefi de secţii au înţeles că tomograful ar aparţine chiar spitalului, motiv pentru care s-au conformat întocmai recomandării.

"Între spital şi clinica "Interclinic" există un parteneriat pe baza căruia medicii care lucrează la tomograf, care sunt ai spitalului, sunt plătiţi de firma privată iar tomografiile pentru pacienţii internaţi în spital sunt gratuite", a declarat Alina Pelin, purtător de cuvânt al unităţii medicale din Focşani.

Afirmaţile reprezentantei spitalului sunt însă contrazise de familia unui vrâncean din Valea Sării care, în calitate de pacient la Chirurgie, a plătit tomografia.

"Ne-au trimis cu o asistentă să facem tomografia aceea pentru că se simţea rău, după ce a căzut cu scara din pod, cu o seară în urmă. Când am ajuns acolo, ne-a cerut vreo trei milioane (n.r.-300 de lei) şi i-am plătit că nu am avut încotro", a declarat Cristina Hulparu, cumnata bărbatului care a fost internat.

Oficial, gratuit, practic mai mult cu bani

Mai multe asistente au confirmat neoficial că multe dintre tomografii la Interclinic, chiar şi pentru pacienţii spitalului, se fac contracost. De altfel, la data emiterii adresei către şefii de secţie, clinica privată nu făcea investigaţii radiologice decât cu bani, situaţie care a continuat până acum două săptămâni, când Interclinic a semnat contract cu Casa de Asigurări.

"Noi avem tarife preferenţiale pentru pacienţii spitalului, care sunt sub preţul practicat de concurenţă. În limita fondului disponibil de la CAS, facem investigaţii gratuite", a declarat Anca Vîţă, directorul Interclinic Focşani.

Pentru examenele tomografice efectuate la Interclinic, tarifele integrale practicate sunt cuprinse între 170 şi 430 de lei. Reprezentanţii CAS Vrancea spun că, la contractare, suma totală repartizată la acest tip de investigaţii medicale este de 214.200 lei până la finalul anului, exceptând eventuale rectificări. Un calcul simplu arată că, lunar, clinica poate efectua investigaţii gratuite de maxim 10.000 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite