Tribunalul Vrancea s-ar putea muta la Romtelecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Romtelecom este disponibil pentru închiriere
Sediul Romtelecom este disponibil pentru închiriere

Palatul telefoanelor, cu o suprafaţă de 1.700 mp şi patru etaje a fost deja inspectat de conducerea justiţiei vrâncene. Cauza pentru care a fost aleasă această variantă este întârzierea amenajării sediului Bancorex, pentru amenajarea căruia Ministerul Justiţiei plăteşte trei milioane de euro.

Reamenajarea Bancorex, clădire dată spre folosinţă Tribunalului Vrancea de către Consiliul Judeţean, bate pasul pe loc de mai bine de un an, din cauza procedurilor care ţin de demararea lucrărilor.

Mai precis, proiectul de execuţie a lucrărilor de reparaţii este finalizat, dar nu a primit încă aprobarea finală din pricina unor probleme de ordin tehnic.



Motiv pentru care este ţinută în loc şi licitaţia privind desemnarea firmei care se va ocupa de recompartimentarea spaţiului.

image

Cum se estimează că rezolvarea tuturor acestor probleme birocratice vor mai dura cel puţin un an, conducerea Tribunalului caută soluţii de mutare provizorie a instanţei vrânceni într-un alt spaţiu care s-ar preta cel mai bine acestei activităţi.

Totul, pentru a fugi cât mai repede din sediul şubred al Tribunalului Vrancea, încadrat în prima grupă de risc seismic, despre care specialiştii afirmă că se va dărâma la un cutremur mai zdravăn.

Reprezentanţii Tribunalului au luat în vizor sediul nou al Romtelecom, construit după 1990 şi care din cauza disponibilizărilor masive din rândul angajaţilor de aici este acum liber şi oferit spre chirie doritorilor.

„Am văzut sediul şi este o variantă pe care o avem în vedere. Nu este sigur. Ne vom sfătui şi o să găsim o soluţie în final pentru că la cum decurg lucrurile nu ne vom muta prea repede în sediul Bancorex", ne-a declarat preşedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacşu.



Oficialii Romtelecom nu recunosc însă că ar fi în tratative cu Tribunalul Vrancea.

image

„Am vorbit cu colegii de la proprietăţi imobiliare şi aceştia mi-au confirmat că în Focşani, clădirea Romtelecom din strada Mărăşti este în continuare de închiriat", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Romtelecom, Roxana Mihul.

Trei milioane de euro la Bancorex

Potrivit preşedintelui Tribunalului Vrancea, lucrările de amenajare a sediului Bancorex vor costa exorbitanta sumă de trei milioane de euro, după ce doar proiectul a costat 68000 de lei.

„Nu cred că se poate construi un nou Palat de Justiţie cu banii ăştia", a răspuns Toni Neacşu la întrebarea nostră legată de oportunitatea cheltuirii acestei sume.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite