Trei vrânceni au fost reținuți pentru că au comercializat carne de cal ca fiind carne de vită / Marfa a ajuns în magazine din Bucureşti, Constanţa, Prahova şi Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asupra samsarilor din Homoce și Ploscuțeni existau suspiciuni de mult timp că omoară animale.
Asupra samsarilor din Homoce și Ploscuțeni existau suspiciuni de mult timp că omoară animale.

Procurorii au mai reţinut ieri trei persoane la Alba Iulia pe care le-au prins în flagrant în timp ce vindeau 1,3 tone de carne de cal. Acestea fac parte din aceeaşi reţea. Samsarii omorau animalele în comunele Homocea şi Ploscuţeni din Vrancea. Anchetatorii au găsit în locuinţele acestora 6,5 tone de carne de cal pe care le-au confiscat şi au trimis mai multe probe la analiză la Bucureşti.

Patru bărbaţi din comunele vrâncene Homocea şi Ploscuţeni au fost săltaţi ieri de „mascaţi" în judeţul Alba fiind suspectaţi de procurori că au comercializat „la negru" carne de cal ca fiind carne de vită. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce anchetatorii au găsit în locuinţele lor 6,5 tone de carne de cal ce urma să fie comercializată în mai multe magazine din Constanţa, Prahova, Alba şi Bucureşti. Cei trei sunt acuzaţi de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune privind calitatea mărfii.

Deocamdată procurorii vorbesc de un prejudiciu de două miliarde de lei vechi. „Au fost reţinute pentru 24 de ore trei persoane din Ploscuţeni şi Homocea pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată dar şi pentru înşelăciune în privinţa calităţii mărfii. Aceştia vindeau în mai multe judeţe carne de cal ca fiind de vită. Ne gândim să propunem arestare preventivă pentru aceştia dar vom vedea după continuarea cercetărilor. Deocamdată vorbim de un prejudiciu de două miliarde de lei vechi dar credem că este mult mai mult", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, procuror Paul Mihăilă.

30 de tone de carne de cal deja vândute

Samsarii din Homocea şi Ploscuţeni sunt în vizorul procurorilor de mult timp însă aceştia au reuşit să vândă deja 30 de tone de carne de cal în mai multe magazine din capitală şi din judeţele Alba, Constanţa şi Prahova. În România comercializarea cărnii de cal nu este interzisă prin lege însă deseori aceasta este vândută ilegal ca fiind carne de vită întrucât aceasta din urmă este mai căutată.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite