Trei reţineri în cazul furturilor masive din păduri. Printre reţinuţi se află şi Florin Mateiu, infractor silvic cu state vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au mai fost reţinuţi unul din fraţii Dogaru, partener de-al lui Mateiu din Cîmpuri şi o femeie din Braşov, toţi aceştia fiind învinuiţi de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale, tăiere fără drept, furt de arbori şi folosirea unui dispozitiv fals de marcare. În cursul zilei de mâine, cei trei urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă.

„Acţiunile poliţiştilor buzoieni au fost desfăşurate în perioada 8-9 iunie, când, pe suprafeţele de pădure, proprietatea unor persoane fizice, în cuprinsul a două parchete autorizate spre exploatare pentru o societate din judeţul Vrancea, au fost găsite 74 de cioate molid, fag şi mesteacăn tăiate fără a fi marcate, 307 cioate molid, fag şi mesteacăn (cu un diametru între 20 şi 104 cm), marcate cu un dispozitiv artizanal de marcare, pentru care a fost estimat un volum de 780 m.c. material lemnos exploatat ilegal", se arată în comunicatul de presă pus la dispoziţie de IPJ Buzău.

De asemenea, au fost inventariaţi 16 arbori pe picior ce purtau amprenta ciocanului silvic susceptibil a fi falsificat şi a fost luată măsura indisponibilizării cantităţii de 206,283 m.c. lemn de lucru răşinoase şi 1,517 mc lemn de lucru fag despre care s-a stabilit că provin din tăieri ilegale.

De altfel, în cursul săptămânii trecute, în zona Soveja a avut loc un amplu control al inspectorilor de la Regia Naţională a Pădurilor, control care s-a dovedit că re legătură cu ceea ce s-a întâmplat azi.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite