Trei milioane de euro pentru modernizarea Pieţei Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au planuri îndrăzneţe cu Piaţa Moldovei
Autorităţile au planuri îndrăzneţe cu Piaţa Moldovei

În următoarea perioadă, Piaţa Moldovei va fi tranformată radical într-un ansamblu comercial care să corespundă normelor europene. Costul proiectului: aproximativ trei milione de euro. Administraţia Pieţelor Focşani speră să obţină aceşti bani din taxe.

Deşi s-a înfiinţat de doar câteva zile, noua societate Administraţia Pieţelor are planuri cel puţin îndrăzneţe pentru perioada de criză pe care o traversăm.

Unul dintre acestea, şi cel mai important, vizează modernizarea la standardele impuse de normele europene a Pieţei Agroalimentare Moldova.

Proiectul, care s-a aflat cândva şi în planurile Primăriei pentru a fi realizat printr-un parteneriat public-privat, urmează să fie reactivat, noua societate căutând soluţii pentru a putea susţine financiar planul de investiţii care se ridică la 127 miliarde de lei vechi.



„Este un proiect viabil şi ţine de încasările pe care le vom realiza la Piaţă. Chiar dacă piaţa din Focşani este cunoscută în zona aceasta ca fiind o piaţă bine organizată, vrem să reuşim să asigurăm un comerţ civilizat pentru toată lumea", spune Fane Popa, directorul SC Administraţia Pieţelor Focşani.

image

Încasări mai mari

De altfel, în ultimele luni, volumul încasărilor din taxe la Piaţă a crescut cu peste 10%, prin implementarea unui sistem mai bun de colectare a banilor.

Revenind la proiectul de modernizare, acesta prevede punerea la punct a boxelor de carne, de peşte şi de brânzeturi, dar şi acoperirea sectoarelor de legume, fructe, sau flori.

Totodată, se doreşte amenajarea unei parcări supraetajate, taxele urmând să intre în bugetul Administraţiei Pieţelor şi nu a Direcţiei de Dezvoltare, cum era până acum.

image

„Ar fi bine şi pentru noi. Nu mai tremurăm iarna de frig şi ne îngheaţă fructele pe tarabe. Am masă de peste zece ani în piaţă şi merităm şi noi condiţii mai bune, pentru că am plătit taxe frumoase Administraţiei Pieţelor", ne-a declarat Elena Cazan, comerciant în Piaţa Moldovei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite