Trei ani de închisoare cu suspendare pentru asistenta de la Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzată şi judecată pentru trafic de influenţă, Geta Dumitru a fost eliberată ieri după ce instanţa a decis să-i suspende atât pedeapsa principală cât şi pe cea accesorie.

Asistentă la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Focşani, Geta Dumitru a fost arestată preventiv pe 24 august, fiind cercetată pentru mai multe fapte de trafic de influenţă.

Ieri, Geta Dumitru a primit sentinţa şi a fost eliberată, fiind aşteptată de familia sa.

Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au ţinut cont de faptul că asistenta, chiar dacă nu a colaborat cu procurorii în faza de anchetă, a preferat să recunoască faptele de la primul termen al judecăţii.

Inculpata a beneficiat astfel şi de prevederile art 320 ind 1 care prevede reducerea pedepsei cu o treime în cazul recunoaşterii faptelor aşa cum au fost ele descrise în rechizitoriu, aşa că a fost condamnată la trei ani cu suspendare.

Judecătorul a constatat achitat şi prejudiciul creat celor 26 de persoane cărora asistenta le-a promis că le va aranja diverse dosare de pensionare sau de încadrare în grad de handicap.

Nici una dintre persoanele în cauză, care au plătit între 200 şi 800 euro, în funcţie de solicitare, nu a găsit rezolvare, moment în care oamenii au început să o caute pe asistentă pentru a-şi recupera banii.

Şi pedeapsa suplimentară a interzicerii dreptului de a mai practica meseria care i-a permis exercitarea traficului de influenţă a fost suspendată timp de cinci ani, perioadă în care orice altă condamnare îi poate aduce revocarea pedepsei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite