Trecerile de pietoni din Focşani au rămas fără marcaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietonii sunt nevoiţi să facă slalom printre maşini pe trecerile de pietoni din Focşani întrucât acestea au rămas fără marcaj. Fie din cauza lucrărilor de reabilitare a străzilor, fie pentru că marcajul nu a mai fost împrospătat cu vopsea, locurile unde ar trebui să fie zebre pentru pietoni au devenit un real pericol.

La intersecţia dintre străzile Cuza Vodă şi Maior Gheorghe Pastia, zebrele pentru pietoni sunt inexistente. Cuza Vodă a fost asfaltată în urmă cu trei luni însă marcajul nu a fost trasat nici astăzi. Pietonii sunt nevoiţi să fugă pur şi simplu din calea bolizilor întrucât şoferii nu îi observă întotdeauna.

Citiţi şi: Marea asfaltare din Focşani este blocată de Guvern

„Ne este frică să trecem strada. Aşteptăm să treacă toate maşinile, chiar dacă avem verde la semafor pentru ci din maşini nu văd că este trecere aici. Este semaforul da daca tu eşti la începutul trecerii ei nu te văd că nu sunt dungi din astea pe stradă", ne-a spus tanti Ileana Constantin.

Pietonii ocolesc de multe ori traseul. „Eu prefer să merg până mai încolo să trec pe la Tribunal că acolo este zebră rasată şi este vizibilă. Chiar dacă merg 300 de metri mai mult dar sunt în siguranţă. Şi copiilor le-am spus la fel", ne-a spus şi Irina Roman.

Indicatoarele rutiere pitite în copaci

Reprezentanţii primăriei spun că vor interveni. „Am avut o serie de lucrări pe trasări marcaje şi chiar în aceste zile vor începe altele. Probabil vom cuprinde şi acea zonă", ne-a declarat inginer Neculai Vlăsceanu de la Direcţia Dezvoltare Servicii Publice Focşani.

Aceeaşi situaţie şi pe bulevardul Independenţei. În ultimele două luni, în Focşani cinci persoane au fost accidentate pe trecerea de pietoni. Lipsa zebrelor nu este simgura problemă în trafic. În unele zone, indicatoarele rutiere sunt bine pitite în copaci. Pe strada Mr. Gh. Pastia şoferii văd cu greu indicatorul ce interzice virajul la stânga iar accidentele sunt iminente.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite