Tragedia copilului căzut de la mansarda unei grădiniţe s-ar putea repeta din cauza lipsei de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrijitoarele sunt nevoite să facă faţă unui volum enorm de muncă
Îngrijitoarele sunt nevoite să facă faţă unui volum enorm de muncă

Deşi cele mai multe grădiniţe din Focşani sunt dotate la ultimele standarde, iar micuţii beneficiază de cele mai bune condiţii, lipsa de personal îşi pune serios amprenta asupra activităţii acestora.

Aşa se face că o îngrijitoare este nevoită să se ocupe zilnic chiar şi de 100 de copii, iar educatoarele sunt nevoite să ridice paturi, să pună masa şi chiar să facă curăţenie. De pildă, la Grădiniţa Nr. 13, acolo unde merg nu mai puţin de 240 de copii, ar mai fi nevoie de trei îngrijitoare, pe lângă cele trei care lucrează în schimburi.

preşcolari Focşani

„Dimineaţa avem o îngrijitoare care se ocupă de toţi copiii, iar după - amiaza vin celelalte două, deoarece e mai mult de muncă. Este inevitabitabil să nu ne implicăm şi noi, cadrele didactice, deoarece volumul de muncă este foarte mare. Până şi mecanicul mai vine să ne ajute la ridicat paturi, atunci când e ora de culcare. Încercăm să ne descurcăm cum putem, de vreme ce posturile sunt blocate", declară Oana Negoiţă, directorul Grădiniţei Nr. 13 din municipiu.

În mod normal, o îngrijitoare ar trebui să se ocupe de 15 copii, însă această regulă nu se aplică în nicio grădiniţă din Focşani, astfel că nu este exclus ca tragedia băieţelului căzut de la mansarda unei grădiniţe din Capitală să se repete.

copii gradiniţă Focşani

Şi la creşe puţin personal

Extrem de solicitate de către părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii, singurele două creşe din Focşani nu au personal suficient. Cele mai mari probleme sunt la Creşa Nr. 1 unde mai este nevoie de patru asistente, pe lângă cele şase care în prezent se ocupă de 27 de copii. Şi la Creşa Nr. 7 mai este vacant un post.

„Noi tot am făcut solicitări către Primărie, însă răspunsul pe care l-am primit a fost acela că trebui să aşteptăm să se elibereze şapte posturi pentru a putea fi ocupat unul. Ceea ce e cu totul absurd", declară Mihai Ciobotaru, directorul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite