Traficul rutier pe „ruptura DJ205D” a fost reluat în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul a fost refăcut cu balast
Drumul a fost refăcut cu balast

Din această seară, cei 4000 de locuitori din zona Spulber nu mai sunt izolaţi de restul lumii, după drumul distrus de ape în ziua de Paşti a fost redat circulaţiei auto.Maşinile circulă pe balst.

Practic, utilajele de la Vega au mutat cursul albiei Zăbala şi au umplut cu balast ruptura de 60 de metri lungime, urmând probabil ca în următoarea perioadă să fie turnat şi un strat de asfalt.

Soluţia este una provizorie şi nimeni nu garantează că la o viitură drumul nu va ceda din nou. Atât Prefectura Vrancea, cât şi Consiliul Judeţean Vrancea spun că au merite în ceea ce priveşte redeschiderea circulaţiei.

„A fost un efort continuu al autorităţilor competente pentru refacerea acestui tronson de drum care a fost luat de viitură de Sfintele Sărbători ale Paştelui. La această oră, autoturismele şi maşinile de intervenţie pot ajunge în comunele Spulber şi Nereju, pe DJ 205D. Personal am mers în fiecare zi în zona afectată şi împreună cu autorităţile competente am găsit soluţiile tehnice necesare pentru a reda drumul traficului rutier, astfel încât cetăţenii din cele două comune, Spulber şi Nereju, să folosească această cale de acces", a declarat Dragoş Mircea, prefectul judeţului Vrancea.

Modernizarea drumului DJ 205 D, distrus de ape între Spulber şi Nereju, a costat peste un milion de euro/km

La rândul său, Marian Oprişan crede că el este artizanul lucrării.

„Consider că reabilitarea porţiunii de drum judeţean, afectată de calamitate, a fost executată în regim de maximă urgenţă. Lucrările au început imediat ce condiţiile meteo au permis devierea râului Zăbala care şi-a schimbat cursul în noaptea de 14-15 aprilie şi vor continua până când în zonă se va circula în condiţii normale de trafic şi siguranţă. Din păcate, deşi noi ca administraţie judeţeană am demonstrat că putem să ne mobilizăm şi să remediem, în timp record, o porţiune de drum calamitată, nu putem spune acelaşi lucru despre reprezentanţii Guvernului României care nu s-au implicat deloc în sprijinirea sătenilor din Spulber şi Nereju ba, mai mult decât atât, au încercat să inventeze tot felul de avize şi de proceduri pentru a ne împiedica să executăm această lucrare", spune preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite