Află aici totul despre înscrierea în clasa pregătitoare la şcolile din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clasa pregătitoare începe la toamnă
Clasa pregătitoare începe la toamnă

Prin noua Lege a Educaţiei se introduce din toamnă clasa pregătitoare. În clasa pregătitoare vor învăţa copiii care până la 31 august 2012 vor avea şase ani împliniţi sau, în cazuri speciale, cei care vor împlini această vârstă până la 31 decembrie 2012.

Pentru anul şcolar 2012-2013 înscrierea la şcoală a copiilor care trebuie să înceapă învăţământul primar se va face în funcţie de vârsta copilului, participarea la grădiniţă, decizia părinţilor.

Inspectoratul Şcolar Vrancea a afişat, pe site-ul instituţiei, circumscripţiile şcolare pentru încrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Astfel, părinţii pot consulta de azi informaţiile de pe site pentru a vedea cărei şcoli îi este arondată strada pe care locuiesc, pentru înscrierea în clasa pregatitoare şi în clasa I, în anul şcolar 2012-2013.

Copii din satele comunei Garoafa au rămas fără microbuz şcolar

La fel ca în anii precedenţi, fiecare locuinţă este arondată unei şcoli de circumscripție, care are obligaţia de a şcolariza copilul, dacă dumneavoastră solicitaţi şcolarizarea la acea şcoală.

Trebuie să ştiţi că şcolarizarea copilului se poate face şi în altă unitate de învăţământ decât cea la care este arondat domiciliul, dacă solicitaţi acest lucru, în limita locurilor disponibile la acea unitate de învăţământ. Dacă la respectiva unitate de învăţământ există mai multe cereri decât locuri disponibile, departajarea se va face cu transparenţă şi echitate, pe baza unor criterii clare.

VEZI AICI LISTA CIRCUMSCRIPŢIILOR ŞCOLARE

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite