Tot bugetul Primăriei Mărăşeşti merge pe dobânda la credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleşii judeţeni au votat bugetul
Aleşii judeţeni au votat bugetul

Consilierii judeţeni au votat seara trecută în şedinţă de îndată bugetul judeţului. Cu fondurile alocate, cei mai mulţi dintre primari nu îşi pot achita nici măcar jumătate din datorii cu bugetul primit pe anul 2010.

Primăria oraşului Mărăşeşti, de exemplu, nu poate plăti cu cei 600.000 de lei cât a primit pentru tot anul, decât dobanda restantă la creditul pe care îl are cotractat la BCR din 2007.

Pentru salariile funcţionarilor şi facturile la utilităţi (curent electric, încălzire) nu mai rămân bani.

„Exact atât este restanţa, şase miliarde de lei vechi. De la Finanţe, nu primim, iar din septembrie, trebuie să restituim rate lunare de 50.000 de lei. Probabil cei de la bancă vor veni şi ne vor lua primăria la propriu ca să o vândă", ne-a declarat disperat primarul din Mărăşeşti, Constantin Vlase.

Scandal pe bugetul împărţit discreţionar

Şedinţa de aseară s-a lăsat cu scandal după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan a transferat banii alocaţi pentru primăriile Păuneşti şi Suraia către alte administraţii locale lăsând cele două instituţii cu un buget de zero lei din partea forului judeţean în timp ce alte primării au buget de peste 10.000 de lei.

Consilierii PD - L au părăsit sala în timpul votării şi au acuzat conducerea CJ că alocă banii discreţionar, pe criterii politice.

"Noroc că trebuie să primim 20 de miliarde de lei vechi de la Finanţe, dar şi aceştia ne ajung doar pentru şase luni. Vom face economie la lemne în şcoli, probabil că nu vom mai plăti ajutorul social şi cel pentru lemne, nu ştiu dacă mai plătim asistenţii maternali pentru că nu avem cu ce", ne-a declarat si primarul din comuna Suraia, Vasile Grosu care ar fi trebuit să primească de la CJ 50.000 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite