Tone de zahăr şi făină, care în scurt timp expiră, nu au fost ridicate de nevoiaşii focşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Făina va expira la începutul lunii aprilie
Făina va expira la începutul lunii aprilie

Aproximativ 30 de tone de făină şi zahăr primite de la Uniunea Europeană zac în depozitele Cantinei de Ajutor Social. Făina va expira în mai puţin de două luni, iar autorităţile nu reuşesc să dea de urma nevoiaşilor înscrişi în program. Singura soluţie este să îi caute cu Evidenţa Populaţiei.

Dacă pentru unii săraci ajutoarele de la Uniunea Europeană sunt mană cerească, alţii se pare că au uitat să treacă pe la Cantina de Ajutor Social pentru a le ridica, mai ales că la începutul lunii aprilie făina va expira. Din totalul celor 7.400 de beneficiari înscrişi pe liste, nu mai puţin de 1.700 nu sunt de găsit.

De aproximativ două săptămâni, câte trei maşini cu angajaţi ai instituţiei, dar şi cu personal din cadrul Primăriei umblă din „poartă în poartă" pentru a împărţi cele treisprezece kilograme de făină şi cinci kilograme de zahăr.

„Chiar vineri au fost două maşini la domiciliul nevoiaşilor înscrişi în program, însă nu am reuşit să dăm decât de trei persoane. Noi am primit listele cu toate cele patru categorii de beneficiari de la instituţiile de unde aceştia îşi primesc drepturile, însă nu s-a verificat în prealabil dacă aceştia şi-au încheiat perioada de şomaj sau dacă şi-au schimbat domiciliul", declară Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social.

Pensionarii şi bolnavii nu şi-au ridicat ajutoarele

Se pare că cei mai mulţi dintre nevoiaşii care nu şi-au ridicat nici până acum alimentele sunt pensionarii cu venit mai mic de 400 de lei lunar şi persoanele cu handicap.

„Ieri am dat la primărie dosarele acestor două categorii de beneficiari pentru a se verifica dacă şi-au schimbat domiciliul sau au decedat", mai spune Angela Lungu.

Pe de altă parte, unii săraci nu au aflat nici până acum că fac parte din programul cu fonduri europene.

„N-am ştiut că sunt pe listă, am aflat de la finul meu care este şi el în şomaj şi a venit să ia ajutorul săptămâna trecută. Am auzit că la începutul lui aprilie expiră, dar până atunci scap eu de ele", spune Tănăsache Coloian, şomer.

90 de tone de făină şi 30 de zahăr

La Cantina de Ajutor Social din municipiu au fost trimise nu mai puţin de 90 de tone de făină şi 30 de zahăr. De acestea pot beneficia pensionarii cu venit mai mic de 400 de lei lunar, persoanele cu handicap, cei cu venit minim garantat şi doar şomerii care n-au primit indemnizaţie până la 1 septembrie 2009.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite