Tinerii şi şoferii imprudenţi sunt gârboviţi de RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RCA-ul prea scump ar putea trage mulţi şoferi pe dreapta
RCA-ul prea scump ar putea trage mulţi şoferi pe dreapta

Preţurile pentru poliţele RCA vor fi, în 2010, cu până la 100 de lei mai mari decât anul acesta. Pentru un autoturism de 1.300 de centimetri cubi, asigurarea obligatorie va costa 420 de lei.

La mai mult de 2.000 de centimetri cubi, asigurarea costă peste 1.000 de lei pe an.

Reprezentanţii societăţilor de asigurare se justifică şi aduc argumente pentru a arăta de ce vor creşte preţurile la RCA în 2010.

"Limita de despăgubire va creşte de la 300.000 euro la 500.000 euro pentru pagube materiale, şi de la 1,5 milioane de euro la 2,5 milioane de euro pentru vătămări corporale şi decese", spune Gabriel Hulubină, reprezentant al unei companie de asigurări.

Fluctuaţiile de preţ pentru poliţele RCA nu vor speria însă pe toată lumea. Spre exemplu, proprietarii de maşini care au copii în întreţinere vor beneficia de o reducere de 15%.

La polul opus se situează tinerii cu vârste de maximum 30 de ani, care vor plăti RCA-ul la un preţ aproape dublu. În aceeaşi categorie, a persoanelor care vor fi nevoite să "cotizeze" mai mult, se înscriu şi cei care conduc imprudent şi fac accidente.

Neglijenţa scumpeşte asigurarea


"Şoferii care au avut un accident vor trebui să plătască mai mult cu 45% în primul an de asigurare, iar cei cu două sau mai multe accidente vor plăti RCA de două ori mai sump.

Acest lucru îi va face pe şoferi să fie mult mai responsabili în trafic", a spus Hulubină. Şoferii care conduc cu grijă au însă şansa să obţină o reducere.


"Un şofer care nu a avut niciun accident va primi în primul an de asigurare un bonus de 10% pentru poliţa valabilă pe un an şi 5% pentru poliţa valabilă pentru şase luni. Limita maximă la aceste bonusuri este de 50% din preţul RCA" a conchis Hulubină.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite