Tineri cu studii superioare, angajaţi ca patiseri şi recepţioneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar opt locuri de muncă au fost puse la dispoziţia şomerilor cu studii superioare. Posturile oferite de cei 16 angajatori prezenţi la Bursa Locurilor de Muncă din Focşani au fost binevenite pentru şomerii necalificaţi şi pentru cei cu studii medii.

Focşănenii cu studii superioare au fost nevoiţi să-şi ia gândul de la anii petrecuţi pe băncile facultăţii şi să se angajeze ca patiseri, recepţioneri sau agenţi de vânzări.

Este şi cazul Liei Macovei, o tânără absolventă a Facultăţii de Chimie, specializarea Industrie Alimentară, care se interesa de postul de recepţioneră.

„Nu am găsit nimic pe specializarea mea, de aceea sunt nevoită să mă angajez pe un post adresat celor cu studii medii. Am terminat anul trecut cei cinci ani de facultate şi nu am fost angajată nicăieri cu carte de muncă. În ziua de azi, important e să ai un loc de muncă, nu mai contează că ai învăţat ani la rând", spune descumpănită tânăra. Lia a mai fost şi casieră timp de o săptămână, însă nu a rezistat condiţiilor aprige de lucru.

„Îmi doream foarte mult să lucrez undeva şi am acceptat să fiu casieră într-un supermarket. Însă, nu am rezistat mai mult de o săptămână, deoarece o zi eram la casă, iar în următoarea zi mă puneau să car saci cu zahăr şi orez", adaugă Lia.

În situaţia ei este şi Nicoleta Stoica, o tânără studentă la Facultatea de Administraţie Publică, care completa o fişă de angajare pe postul de patiser.

„Sunt în primul an de facultate şi nu găsesc nimic pe specializarea mea, mai ales că pentru posturile bune se cere experienţă. Aşa că voi lucra ca patiser", spune Nicoleta.

Vor oameni pregătiţi

Chiar dacă unele posturi nu necesitau o pregătire superioară, angajatorii caută absolvenţi de facultate.

„În adresa lăsată la Direcţia de Muncă am specificat că studiile superioare sunt indicate pentru postul de agent vânzări, însă nu refuzăm nici cv-urile celor mai puţin pregătiţi", declară Rodica Coviltir, manager la o firmă de asigurări.

283 de posturi pentru 11.000 de şomeri

Pentru Bursa Locurilor de Muncă au răspuns invitaţiei 27 de agenţi economici. Aceştia au pus la bătaie 349 de locuri de muncă din domenii precum confecţii, agricultură, silvicultură, servicii, industria alimentară, mase plastice, medicină veterinară sau industria auto. 459 de şomeri au fost prezenţi, 326 doar din Focşani. 162 de persoane au fost selectate în vederea încadrării.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite