Tichetele rabla nu acoperă solicitările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de vrânceni aşteaptă un voucher
Sute de vrânceni aşteaptă un voucher

Cele cinci centre de colectare din judeţ vor primi doar câte 100 de vouchere fiecare, începând cu data de 16 aprilie. Ultimele vouchere au ajuns la proprietarii de rable în urmă cu aproximativ o lună. În aşteptarea noilor tichete, vrâncenii au ales să-şi lase maşinile în custodie.

Veste bună pentru vrâncenii dornici să-şi cumpere o maşină nouă prin intermediul programului Rabla. La finele săptămânii viitoare, cele cinci unităţi Remat din judeţ vor primi câte o sută de vouchere din totalul celor 50.000 de bucăţi care au fost tipărite suplimentar şi distribuite Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Acestea vor fi însă insuficiente pentru sutele de proprietari care şi-au lăsat rablele în custodie în urmă cu mai bine de o lună, sperând că vor pune mâna pe tichetul mult aşteptat.

„Cel mai probabil, vom primi o sută de vouchere săptămâna viitoare. Dar noi avem deja 150 de maşini în custodie, deci vor rămâne proprietari fără tichete. Sperăm să mai primim şi altele, pentru a-i mulţumi pe toţi cei care au ales să-şi lase maşina la centru", declară Dan Dima, directorul Remat Focşani.

În schimb, unitatea din localitatea Bizigheşti a luat în custodie doar cinci maşini, putând astfel să ofere vouchere tuturor celor care îşi duc rablele la casat începând cu data de 16 aprilie.

„Am luat doar cinci maşini pe bază de proces verbal, să le dăm şi celorlalţi oportunitatea de a intra în posesia unui voucher. Astfel, la sfârşitul săptămânii viitoare sunt aşteptaţi 95 de vrânceni care vor să scape de rable. Putem chiar merge cu platforma noastră să ridicăm rablele care nu sunt în stare de funcţionare", spune Marius Apostu, administrator la SC Pan Junior 2001 SRL.

Cu teama că nu vor prinde vouchere

Proprietarii de rable sunt nemulţumiţi de faptul că fiecare centru de colectare primeşte doar 100 de tichete, riscând astfel să nu beneficieze de ele. „Eu mi-am lăsat maşina la Remat Focşani în urmă cu aproape o lună şi tare mi-e teamă că nu o să primesc voucher. Ar fi trebuit ca fiecare centru să primească măcar 200", mărturiseşte Sorin Vatră.

Peste 1.000 de tichete în judeţ

De la demararea programului Rabla, centrele de colectare din judeţ au distribuit proprietarilor de maşini vechi peste 1.000 de vouchere. Aproximativ 700 de vrânceni au primit tichete doar de la unitatea Remat Focşani. Pentru a putea fi casată, rabla trebuie să aibă minim 10 ani vechime şi să fie înmatriculată în România.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite