Teste gratuite pentru plămâni la Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Iuliana Ţopană se ocupă de examinarea pacienţilor din Vrancea
Medicul Iuliana Ţopană se ocupă de examinarea pacienţilor din Vrancea

Focşănenii care vor să-şi măsoare funcţiile pulmonare sunt aşteptaţi începând de luni, pe parcursul întregii săptămâni viitoare, să-şi facă un test în mod gratuit la cabinetul de pneumoftiziologie din cadrul Spitalului de Urgenţă "Sântul Pantelimon".

Medicii spun că explorarea funcţiei respiratorii este deosebit de importantă, acest lucru urmând să-l realizeze cu ajutorul testului de spirometrie, una dintre cele mai utilizate metode pentru depistarea precoce a bolilor pulmonare.

Examinaţi cu spirometrul

"Este un test simplu, dar foarte precis, care determină capacitatea pulmonară pentru astm, fibroza pulmonară sau bronhopneumopatia obstructivă cronică (n.r. BPOC). Recomand persoanelor care fumează şi au peste 40 de ani să vină să-şi facă acest test pentru a depista din timp eventuali factori de risc. Am făcut multe campanii de acest fel, iar cei pe care i-am depistat cu probleme i-am ajutat să se vindece", ne-a precizat medicul pneumolog Iuliana Ţopană.

Prin această campanie de teste gratuite din perioada 18-22 octombrie, medicii pneumologi vor să marcheze Ziua Mondială a Spirometriei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite