Terenuri uitate de proprietari, sufocate de tone de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au săturat să stea cu gunoaiele sub nas
Oamenii s-au săturat să stea cu gunoaiele sub nas

Două terenuri aflate pe străzile Poeniţei şi Predeal au devenit noile rampe de gonoi. Proprietarii terenurilor, respectiv Ministerul Justiţiei şi Primăria Focşani nu s-au ocupat să le îngrădească aşa cum prevede legea, iar somaţiile Gărzii de Mediu au rămas fără rezultat.

În cartierul Poeniţei, pe terenul care apaţine Ministerului Justiţiei, noapte de noapte cetăţeni certaţi cu bunul simţ aruncă molozul de la contrucţii, peturi, obiecte electronice şi electrocasnice stricate şi tot ce le prisoseşte prin case, pe terenul viran formându-se adevărate mormane de gunoaie care stau nestingherite.

Suprafaţa cu pricina, care se întinde pe mai bine de un hectar, a devenit, neoficial, noua rampă de gunoi a oraşului. Cei care locuiesc în vecinătate spun că în loc de spaţiu cu verdeaţă, pe care să se joace copiii, au parte de o imagine de-a dreptul dezolantă.

Oamenii stau cu geamurile închise

„Vin noaptea cu căruţele, în special cei care stau la case şi aruncă aici toate mizeriile posibile. Sunt şi ţigani care caută prin gunoaie să vândă la fier vechi. Nu mai ştim ce să ne facem. Ne e frică să le spunem să plece, că ne iau la bătaie. Acum încă-i bine, dar să veniţi când o da căldura. Nici nu poţi să ţii un geam deschis de miros", spune revoltată focşăneanca Victoria Gheorghiţă.

Femeia ne-a declarat că în zonă îşi fac apariţia din când în când lucrătorii de la salubrizare şi de la spaţii verzi, care fac curăţenie, dar gunoaiele se depun repede la loc.

„De obicei, oamenii aruncă gunoaiele şi ce mai au ei prin casă după orele noastre de program, astfel că ne este foarte greu să-i depistăm. Normal cei care stau la case ar trebui să aibă contract cu serviciul de salubritate, dar ca să evite plata unui astfel de serviciu preferă să arunce gunoaiele pe spaţii verzi, iar noi mergem şi facem curăţenie în urma lor", ne-a declarat Laurenţiu Mocanu, directorul Direcţiei de Dezvoltare Focşani, unitate subordonată Primăriei şi care răspunde şi de spaţiile verzi.

Garda de Mediu are şi ea responsabilitate în a pune lucrurile în ordine, prin amenzi contravenţionale date proprietarilor trenurilor în cauză dacă nu îşi delimitează terenurile printr-un gard.

Cuntumul amenzilor prevăzute de lege în acest caz este cuprins între 3000 de lei şi 30000 de lei.

Proprietarii terenului, în speţă Tribunalul Vrancea, spun că intenţionează să îngrădească terenul respectiv, dar când vor avea bani.

„Sunt 11000 de metri pătraţi acolo. Eu aşa vreau, să facem gard. Nu am făcut încă predarea-primirea terenului cu Consiliul Judeţean, fostul deţinător al terenului, dar după ce vom face şi acest lucru vom cere fonduri de la minister pentru un gard, altfel ne trezim că ridică cineva o construcţie", ne-a precizat Costică Diţă, preşedintele Tribunalului Vrancea.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite