Teodor Apostu a semnat un contract pe trei ani cu clubul Dinamo Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are în palmares patru titluri naţionale de juniori la simplu şi dublu, dar şi multe tunree interne şi internaţionale. Este un tenismen care a intrat deja în circuitul turneelor naţionale.

Teodor Apostu a început să practice tenisul la vârsta de şase ani, la Oneşti, sub îndrumarea profesorului Emil Ţintaru. După numai jumătate de an, sportivul adjudean s-a transferat al CS Unirea Focşani unde a cunoscut consacrarea.


„Regretatul profesor George Bucuroiu a fost persoana care m-a făcut să iubesc acest sport. Este adevărat că tatăl meu a fost cel care m-a adus pentru prima dată la un teren de tenis şi îi mulţumsc pentru asta, dar antrenorul Bucuroiu m-a învăţat ce înseamnă tenisul de performanţă. Antrenamente dure în fiecare zi şi turnee foarte multe pentru a căpăta experienţă"
, îşi aduce aminte cu plăcere de primii ani din cariera sa, tânărul sportiv din Adjud.


Teodor Apostu s-a impus imediat în competiţiile la care a luat parte, specialiştii din tenisul românesc fiind de părere că acesta poate face pasul cât mai curând către marile turnee ale lumii.


„Am în palmares mai multe medalii de aur cucerite la campionatele naţionale de juniori. Nu pot trece cu vederea nici peste competiţiile pe care la care am participat de-a lungul timpului şi la care am avut evoluţii foarte bune. M-am clasat pe podium la majoritatea turneelor la care am luat parte şi acest lucru m-a făcut mai puternic", spune Teodor Apostu.


Turnee în Germania


Timp de doi ani, Todor Apostu s-a pregătuit la o Academie de Tenis din Germania juând pentru un club profesionist din această ţară. Rezultatele s-au văzut imediat şi aici, Apostu câştigând două turnee, unul chiar rezervat seniorilor.


„A fost o perioadă foate bună pentru mine. Am văzut ce înseamnă tenisul profesionist. Baze sportive perfecte şi specialişti renumiţi. Sunt zeci de mii de tenismeni în Germania crae stau la rând pentru a intra în marile turnee, dar din păcate nu este loc pentru toată lumea în cercul marilor turnee şi al marilor campioni. Cei doi ani din Germania m-au călit şi mi-au arătat adevărata faţă a mea din punct de vedere al tenisului. Ştiu la ce nivel mă aflu şi este clar că pentru a ajunge cât mai sus treebuie să te antrenezi fără menajamente"
, recunoaşte tânărul tenismen.


Rezultatele din ultima vreme au atras atenţia marilor cluburi din România, Dinamo Bucureşti oferindu-i un contract destul de avantajos.

„Am mai jucat pentru Dinamo Bucureşti cu ceva timp în urmă, dar atunci când a trebuit să plec în Germania am întrerupt colaborarea. O să plec în Bucureşti în câteva zile şi o să reîncep antrenamentele cu cei de la Dinamo. Sper să fie de bun augur această nouă colaborare pentru ambele părţi", mărturiseşte Apostu.

întrebări şi răspunsuri
Ce alt sport ai mai practicat?

Antrenorul meu, George Bucuroiu, mi-a spus că este bine să joc handbal pentru a-mi face pregătirea fizică la parametri normali. Dintr-o joacă am reuşit să mă impun în echipa de bază a juniorilor de la Adjud cu care am reuşit să câştig două medalii de argint la Campionatele Naţionale de juniori III.

Ce ţi-ai propus pentru a doua parte a lui 2010?

Să fiu sănătos. Am stat câteva luni departe de terenul de tenis din cauza unei accidentări la menisc şi la ligamentele încrucişate şi nu mai vreau să trec prin asta. Vreau să câştig toate concursurile pe care le am în acest an. Fără clasări pe podium nu poţi să te menţii în elită.

ce-i place
Sunt îndrăgostit de performanţă. Pentru mine, tenisul de câmp este sportul rege şi nu fotbalul. Îmi place să joc fotbal, să mă uit la baschet, hochei şi la fotbal american. Îmi plac filmele americane, cărţile scrise bine, dar şi muzica rock.

ce nu-i place
Nu-mi place că nu mai exisă prietenii adevărate. Nu mai ştii când o prietenie este sinceră. Lumea este debusolată din acest punct de vedere. Toţi se orientează în funcţie de interesul personal. Aproape nimic nu se mai face din suflet. Nu mai există pasiune pentru aproape nimic.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite