Temutul interlop Costică Argint va fi adus în ţară în câteva zile pentru a-şi executa pedeapsa cu închisoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costică Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare de Tribunalul Vrancea pentru pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce ar fi intrat într-un bar din comuna vrânceană Găgeşti în care ar fi distrus mai multe bunuri şi ar fi rănit grav două persoane. Interlopul a fugit însă din ţară în Italia în timpul procesului.

Surse judiciare au afirmat că fostul lider al Asociaţiei Romilor din Vrancea, interlopul focşănean Costică Argint va fi predate autorităţilor române în câteva zile pentru a-şi executa pedeapsa cu închisoarea dată de Tribunalul Vrancea în urma scandalului pe care l-a produs într-un bar din comuna vrânceană Găgeşti în 1997 când a distrus mai multe bunuri şi a rănit două persoane.

Procesul împotriva sa pentru ultraj contra bunelor moravuri a început în acelaşi an însă cunoscutul interlop focşănean a fugit atunci din ţară în Italia. A fost arestat abia în decembrie 2009 de autorităţile italiene, după finalizarea procesului în Vrancea.

"În cazul lui Costică Argint este vorba doar de procedure de aducere. În câteva zile va fi preluat de autorităţile române din Italia urmând să fie transferat la închisoarea în care îşi va executa pedeapsa", ne-au precizat surse judiciare.

Argint ar putea fi preluat de Penitenciarul din Focşani

Interlopul focşănean ar putea fi adus chiar la Penitemciarul su Regim de maximă Siguranţă din Focşani pentru a-şi executa pedeapsa, penitenciar în care a mai fost încarcerat şi în trecut pentru alte fapte comise în judeţul Vrancea.

"Ştim că va veni în ţară dar pentru noi nu este nimic nou în ce îl priveşte pe Costică Argint. El a mai fost la noi, vom vedea ce ni se va comunica mai departe", ne-a declarat comisarul şef de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Focşani, Ionel Diţă.

Trio - ul Argint, Cioroianu şi Tăriceanu

Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu şi de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc după ce românul Romulus Mailat a fost acuzat, în 2007, de uciderea unei italience.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite