Teatrul din Focşani îşi vinde biletele la spectacole cu ajutorul Facebook şi SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galele teatrale focşănene, care vor debuta în ultima decadă a lunii martie, sunt un bun prilej pentru conducerea teatrului de a testa disponibilitatea publicului focşănean de a veni la spectacole.Cele două mijloace moderne de socializare şi comunicare ajută conducerea instituţiei să-şi promoveze evenimentele

Ediţia de anul trecut a Galelor Teatrale Focşănene, manifestare tradiţională organizată în colaborare de Teatrul Municipal şi Ateneul Popular, a fost una care nu s-a bucurat de succesul scontat, criza economică punându-şi semnificativ amprenta asupra manifestării în sensul că publicul de teatru focşănean a lipsit de la spectacole.

Pentru a preîntâmpina ca fenomenul să se repete şi în acest an, conducerea teatrului s-a gândit să schimbe modul de promovare a acţiunilor culturale, apelând la un sistem mai modern, care costă doar timp, prin care speră să umple în fiecare seară, timp de zece zile, fotoliile din sala de spectacol.

„Nu avem bani de promovare a spectacolelor şi din această cauză ne-am gândit să încercăm un sistem direct cu cetăţeanul, prin intermediul mesajelor pe telefon şi prin email. Ba chiar, eu personal, mi-am făcut cont pe Facebook şi o să dau acolo toate informaţiile necesare. Eu şi colegii mei avem şi un grup ţintă căruia ne adresăm, respectiv oamenii cu disponibilităţi financiare, care poate şi-ar dori să vină la spectacole, dar nu au timp să se informeze", spune Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia".

De altfel, şi directorul Ateneului Popular spune că îşi doreşte ca evenimentul de la sfârşitul lunii să fie o adevărată reuşită.

„Este a XV-a ediţie a Galelor Teatrale şi din această cauză ne-am dorit să fie un eveniment special, străduindu-ne să aducem pentru focşăneni spectacole numai unul şi unul", precizează Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului Popular.

Preţurile biletelor, cuprinse între 15 lei şi 70 de lei, în funcţie de renumele trupelor de teatru care vor veni la Focşani, nu sunt la îndemâna oricui.

„N-am mai fost la un teatru de nici nu mai ţin minte. Prioritatea este pentru mine supravieţuirea. Cunosc însă persoane care se respectă şi pentru ele nu va fi o problemă să vină la teatru", spune focşăneanca Rodica Vizitiu.

Artişti consacraţi

Spectacolele sunt programate pe parcursul a zece zile, timp în care pe scena teatrului focşănean vor evolua actori consacraţi precum Dan Condurache, Mihai Dinvale, Bogdan Taleşman, Tamara Buciuceanu, dar şi soprana Felicia Filip, care va susţine un concert extraordinar acompaniat de orchestra „Unirea".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite