Taxele de la piaţă vor fi cu 10 % mai mari în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorările decise de administraţia locală penttru pieţe îi vor afecta deopotrivă pe comercianţi şi pe cumpărători. Celelalte taxe impuse de Primărie rămân la fel. Edilii marşează pe majorările de 20 % impuse de Guvern la începutul anului.

Aleşii locali au votat la ultima şedinţă un proiect de hotărâre privind majorarea taxelor de la Administraţia Pieţelor Focşani, de altfel singurul departament din subordinea Primăriei în care se vor opera majorări.
De la biletul de intrare în bazar, închirierea tarabelor şi până la accesul la toaletă, toate taxele vor fi cu aproape 10% mai mari în 2011.

Cele mai multe majorări au fost făcute la Piaţa Moldovei. Taxa pentru utilizarea temporară a spaţiilor din piaţă, a tarabelor pentru vânzarea legumelor, fructelor şi a cerealelor va fi de 7,26 de lei /mp pe zi, taxa pentru locurile din parcarea de nord a pieţei va fi anul viitor 6,46 lei/mp pe zi, taxa de utilizare temporară a locurilor publice pe căi de acces pentru depozitare marfă va fi de 10,89 lei, iar pentru boxele prevăzute pentru desfacerea produselor din carne în zilele premergătoare sărbătorilor de Paşti şi Crăciun, 15,33 lei.

Impozitele rămân la fel

Reprezentanţii Administraţiei Pieţelor justifică majorările invocând cheltuieli suplimentare pentru energie electrică.

„În privinţa taxelor propuse pentru 2011, nu au fost propuneri semnificative de majorare, nivelurile propuse fiind în sensul rotunjirii acestora. Acestea se justifică prin cheltuieli suplimentare privind consumul de energie, întreţinerea aparatelor de aer condiţionat şi produse specifice de igienizare", se arată în raportul Administraţiei Pieţelor.

În ceea ce priveşte celelalte taxe şi impozite locale, acestea vor rămâne la nivelul celor din 2010.
„Ce rost are să mai omorâm oamenii?! Oricum s-a făcut acea majorare cu 20 % la începutul acestui an, cea impusă de Guvern. Ajunge atât că şi aşa oamenii nu mai au de unde să plătească", ne-a declarat primarul municipiului, Decebal Bacinschi.

Oborul şi Piaţa Sud, cele mai ieftine

Cele mai mici taxe sunt în bazarul din Obor şi la Piaţa din cartierul Sud. Pentru legume şi fructe taxa va fi de 4,84 lei metrul pătrat pe zi iar la boxele de carne, 7,26 lei. În bazarul din Obor, proprietarii maşinilor care nu se vând şi rămân pe loc vor fi nevoiţi să plătească o taxă de patru lei pe zi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite