Tătăranu şi Vintileasca rămân în continuare sub nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Vintileasca se putea circula doar cu sania până la orele prânzului.
La Vintileasca se putea circula doar cu sania până la orele prânzului.

Conform Prefecturii, la orele prânzului, circa 23.000 de vrânceni erau încă izolaţi de lume. La Tătăranu s-a reuşit deblocarea parţială a comunei în timp ce la Vintileasca, cinci din cele şase sate componente rămân în continuare sub blocaj.

În ciuda intervenţiei cu utilaje trimise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cele două comune declarate ca fiind izolate în cursul dimineţii au fost deblocate doar parţial.

La Tătăranu, patru utilaje au reuşit să străpungă blocajul pe drumul naţional 23 A. "Au acţionat patru utilaje, două freze şi două autogredere de la Drumuri Naţionale, care au reuşit să ajungă până în centrul comunei dinspre Gologanu. Nu am reuşit încă să ajungem la Bordeasca Nouă şi nici la Vâjâitoarea", a declarat Nicolae Pavel, primarul comunei.

Nici la Vintileasca, utilajele trimise de la Focşani nu au reuşit să ajungă decât până în satul reşedinţă, respectiv până la Vintileasca. Primarul Marian Georgescu Apostu crede că drumul ar putea fi desfundat până în satul Bahnele, în funcţie de utilajele cu care se va interveni în continuare."Avem o gravidă care urmează să nască în circa patru zile în satul După Măgură, care va fi probabil mâine va fi preluată de un elicopter SMURD pentru a fi dusă la Focşani", a declarat edilul comunei.

Conform prefecturii, la orele prânzului, mai erau aproape 23.000 de vrânceni situaţi în 52 de localităţi (sate) izolate. Alimente provenind de la Ministerul Apărării Naţionale şi din sponsorizări au ajuns în localităţile sinistrate cu ajutorul militarilor dar şi a delegaţiei oficiale a primului ministru care a vizitat Vrancea în cursul dimineţii

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite