„Ţăranul sărac” sare în ajutorul sinistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Crăciun, „fermierul cu oaia" din Câmpineanca, donează animale, unelte şi alimente pentru o familie din nordul Moldovei. Bătrânul spune însă că nu face donaţiile decât dacă acestea sunt ridicate de preşedintele României, Traian Băsescu, întrucât se teme că ajutoarele nu vor ajunge la sinistraţii cei mai năpăstuiţi.

Constantin Crăciun (67 ani) este fermierul care, în urmă cu puţin timp, şi-a donat tot profitul obţinut din agricultură, 38 de lei şi câteva kilograme de lână de la oaia Frumuşica la fondul "Solidaritatea", pentru bugetari.

Acum vrea să îi ajute pe sinistraţii din Moldova, năpăstuiţi de inundaţii. În acest sens, a întocmit o scrisoare pentru preşedintele României, Traian Băsescu, prin care îi transmite să vină la el, la ferma din Câmpineanca, să ia ajutoare. Asta pentru că nu are încredere să mai dea ajutoarele pentru că nu ajung pe "mâini bune", spune bătrânul.

"În 2005, când am donat o vacă, o jumătate de tonă de porumb, gâşte şi multe altele pentru o familie amărâtă cu patru copii din Vadu Roşca. Ajutoarele date de mine au ajuns la un sinistrat bogat care are vilă, trei maşini şi bani. Nu au ajuns la cine trebuie. Acum nu mai am, încredere să le dau decât preşedintelui României să le ducă la cea mai amărâtă familie de sinistraţi din Suceava", ne-a declarat Constantin Crăciun.

Animale şi unelte

Fermierul a pregătit câte puţin din tot ce are un om în curte pentru ca măcar o familie de sinistraţi să îşi poată reface gospodăria distrusă.

„O cloşcă cu 20 de pui, un porc, două sape, o coasă, un topor, un sac cu săpun de casă, unul cu sare şi cinci cu mălai, 10 perechi de ciorapi, două de cizme, cinci baloţi de lucernă, cinci kg de cuie, o butelie cu reşou, pijamale, tacâmuri şi multe altele", ne-a enumerat Constantin Crăciun bunurile pe care vrea să le doneze.

Donaţii puţine

Fermierul din Câmpineanca speră să îi fie urmat exemplul însă până acum, singurele donaţii strânse la centrele de colectare deschise în judeţ sunt 200 de kg de haine şi 100 de kg de alimente, adunate la Crucea Roşie (CR).
„Deşi noi în 2005 am fost loviţi tare de inundaţii şi ajutaţi de mulţi, au venit puţine ajutoare", ne-a declarat Moise Dumitru, reprezentant CR.

Conturile bancare şi centrele deschise de Prefectură în Focşani pe str. Coteşti şi pe str. Aviatorilor dar şi în Mărăşeşti, Adjud, Ciorăşti şi Gugeşti pentru colectare ajutoare, cereale sunt goale. Unii preferă să doneze prin sms - uri. „Noi am donat prin sms - uri toţi membrii familiei câte trei de fiecare. A fost mai simplu aşa", ne-a spus Gina Pricope din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite