Tarabele cu mărţişoare sunt luate cu asalt de focşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de focşăneni erau în căutarea mărţişorului perfect
Sute de focşăneni erau în căutarea mărţişorului perfect

Zeci de tarabe cu mărţişoare pentru toate gusturile şi buzunarele au umplut Piaţa Moldovei în ultimele zile. Iar focşănenii s-au dovedit a fi extrem de încântaţi de oferta bogată, mai ales că cei care au fugit de kitch-uri au avut ca alternativă creaţiile meşterilor populari.

Toni Ianchevici este unul dintre adepţii mărţişoarelor confecţionate din spice de grâu, flori nemuritoare sau pictate pe lemn. „Am luat mărţişoare doar cu flori nemuritoare, deoarece mi se par mult mai frumoase şi de bun gust în comparaţie cu celelalte chinezerii de pe piaţă. Le voi da colaboratoarelor de la firmă, surorii şi prietenelor", spune bărbatul.

Mărţişoarele de criză, la mare căutare

Focşănenii care au avut o listă lungă de persoane cărora trebuia să le ofere mărţişoare, au preferat le să cumpere pe cele mai ieftine, cu flori artificiale sau figurine, a căror preţuri nu depăşesc doi lei. „Prefer îngeraşii, deoarece mi se par mai drăgălaşi şi ştiu că mamei, colegilor şi prietenilor le plac acest tip de figurine", spune Ionelia Dorângă.

De asemenea, mărţişoarele broşă, care pot fi folosite drept accesoriu în orice zi din an, sunt la mare căutare în rândul focşănencilor. „Am luat broşe pentru toate rudele, deoarece mi se par mai speciale, iar preţurile sunt rezonabile. Chiar dacă am dat câteva sute de lei, se merită, deoarece o singură dată pe an e 1 martie", spune Adriana Avram.

Nu au lipsit de pe tarabe nici mărţişoarele cu zodii, iniţiale, statuetele sau ursuleţii din pluş, care deşi nu amintesc de simbolurile româneşti se vând destul de bine. „Majoritatea clienţilor preferă mărţişoarele mici şi mai ieftine, dar sunt şi unii care cumpără statuete sau coşuri cu flori artificile, la preţul de 10 - 15 lei", spune Dorina Vasile.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite